کمبود منیزیم و تاثیر آن بر پوست و مو

FARIN BLOG
Beyond All
آنچه در این مقاله میخوانید...

منیزیم برای انجام بسیاری از فرآیندهای سلولی حیاتی در سراسر بدن لازم است. اما آیا می‌دانستید که کمبود منیزیم می‌تواند بر ظاهر شما هم تاثیر بگذارد؟ این ماده معدنی ضروری، علاوه بر این‌که در ساخت استخوان‌ها، هموستاز و عملکرد بسیاری از آنزیم‌ها تاثیر دارد، مو و پوست شما را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 انواع آزمایش خون برای تشخیص بیماری ها و کمبود ویتامین در بدن و آزمایش بارداری(قبل و حین بارداری) با پیشرفته ترین تجهیزات و امکانات در بهترین آزمایشگاه در تهران (فرین).

منیزیم با برخی از عوامل کلیدی ریزش مو مقابله می‌کند، هورمون‌ها را تنظیم می‌کند و فرآیندهای سلولی مربوطه را برای کاهش آکنه و سایر مشکلات پوستی بهبود می‌بخشد. همچنین، از طریق نقشی که در سنتز پروتئین دارد، سبب روییدن ناخن‌های قوی و سالم می‌شود. اگر می‌خواهید درباره تاثیر کمبود منیزیم بر پوست و مو بیشتر بدانید، تا پایان مقاله همراه ما باشید.

تاثیر کمبود منیزیم بر مو

کمبود منیزیم می‌تواند عامل ریزش یا سفیدی مو باشد. اگرچه تغییرات در مو می‌تواند توسط طیف وسیعی از دلایل ایجاد شود، اما منیزیم نیز در این بین دخیل است. به‌عبارت دیگر، اگر سایر مواد غذایی مرتبط با سلامت مو را به‌اندازه کافی مصرف نمایید، اما دچار کمبود منیزیم باشید، ممکن است همچنان دچار ریزش مو شوید.

یکی از علل اصلی ریزش مو استرس است و منیزیم کلید تنظیم پاسخ بدن به‌عوامل استرس‌زا است. اگر در دوره سختی هستید و نگران این هستید که ریزش موی ناشی از استرس در آینده نزدیک برای شما مشکل‌ساز شود، اثر ضد استرس منیزیم می‌تواند یک اقدام پیشگیرانه باشد.

تاثیر کمبود منیزیم بر مو

 

به‌طور کلی کمبود منیزیم به‌روش‌های زیر سبب ریزش مو می‌شود:

 

  1. بدن شما برای گردش خون مناسب به‌منیزیم نیاز دارد. بنابراین جریان خون پوست سر زمانی که سطح منیزیم کم است کاهش می‌یابد. این باعث می‌شود که فولیکول‌های مو مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نکنند و به‌مرور ضعیف شوند. وقتی فولیکو‌ل‌ها ضعیف می‌شوند، موها می‌ریزند و به‌خوبی رشد نمی‌کنند.

 

  1. منیزیم در تعادل هورمونی نقش دارد. عدم تعادل هورمون‌هایی مانند تستوسترون و DHT (دی هیدروتستوسترون) منجر به‌ریزش مو می‌شوند. منیزیم به‌کنترل سطح این هورمون‌ها و در نتیجه جلوگیری از ریزش مو کمک می‌کند.

 

  1. منیزیم تاثیر مستقیمی بر رشد مو دارد. این عنصر تولید فولیکول مو و چرخه کلی رشد مو را تنظیم می‌کند. وقتی سطح منیزیم پایین است، فولیکول‌های مو وارد مرحله استراحت می‌شوند و تولید موهای جدید را متوقف می‌کنند. این موضوع می‌تواند سبب ریزش مو شود.

افرادی که ریزش مو دارند، باید به‌اندازه کافی منیزیم مصرف کنند و یکی از ویتامین رشد مو می باشد.. این عنصر به‌روش‌های زیر مانع از ریزش مو می‌شود:

اهمیت منیزیم در بهبود ریزش مو

کمبود منزیم عوارض بسیار زیادی دارد که شاید درباره آن ها اطلاعی نداشته باشیم. دراینجا برخی از مواردی که به اهمیت منیزم اشاره دارد می پردازیم.

از تجمع کلسیم جلوگیری می‌کند

کلسیفیکاسیون پوست سر، که معمولا به‌عنوان تجمع کلسیم شناخته می‌شود، یکی از دلایل ریزش مو است. این اتفاق زمانی می‌افتد که رگ‌های خونی زیر پوست سر، کلسیم را در دیواره‌های خود جمع کنند. در این شرایط، عروق سفت و غیر قابل انعطاف می‌شوند و مانع از این می‌گردند که خون کافی به‌پوست سر برسد. رشد مو به‌دلیل کاهش جریان خون در پوست سر مختل می‌شود و فولیکول‌های مو، مواد مغذی لازم برای رشد مو را دریافت نمی‌کنند.

منیزیم سطح کلسیم را در داخل عروق کاهش می‌دهد. این کار گردش خون پوست سر را بهبود می‌بخشد و به‌مواد مغذی اجازه می‌دهد به‌این ناحیه وارد ‌شده و رشد را تحریک کنند.

سبب ساخت کراتین می‌شود

سنتز پروتئین شامل ترکیب اسیدهای آمینه است. مو از نوعی پروتئین به‌نام کراتین تشکیل ‌شده است. منیزیم برای سنتز کراتین و سایر پروتئین‌های ضروری برای رشد مو لازم است.

وقتی سطح منیزیم کم باشد، سنتز پروتئین مختل می‌شود و موها نمی‌توانند به‌خوبی رشد کنند.

سطح DHT را کاهش می‌دهد

دی هیدروتستوسترون (DHT) هورمونی است که مسئول ریزش مو است. این ترکیب، محصول جانبی تستوسترون است که به‌فولیکول‌های مو متصل ‌شده، آنها را نازک می‌کند و در نهایت منجر به‌ریزش تارهای مو می‌شود.

منیزیم آنزیمی که مسئول تبدیل تستوسترون به‌DHT  است و 5-آلفا ردوکتاز نام دارد را مهار می‌کند. این موضوع  به‌جلوگیری از ریزش مو و تقویت رشد آن کمک می‌کند.

 

تاثیر کمبود منیزیم بر پوست

منیزیم نقش مهمی در سلامت پوست دارد. هنگامی که دریافت این ماده مغذی کم است، سطح اسیدهای چرب و کلاژن پوست- که باعث افزایش رطوبت می‌شوند – کاهش می‌یابد. در این شرایط، پوست صورت شما خشک، ناهموار و مستعد چین و چروک می‌گردد.

کرم‌ها‌ و ژل‌های منیزیم توسط متخصصین پوست برای تسکین پوست حساس و همچنین، برای به‌حداقل رساندن آکنه و سایر مشکلات پوستی تجویز می‌شوند. این کرم‌ها با تنظیم سطح هورمون‌ها، کاهش سطح کورتیزول و به‌طور کلی تقویت فرآیندهای سلولی، عمل می‌کنند.

علاوه بر موارد بالا، نقش منیزیم در ترمیم و بازسازی سلولی، مقاومت پوست در برابر آکنه و مهاجمان خارجی، و کوتاه‌کردن زمان بهبودی پس از جراحت شناخته ‌شده است.

کسانی که با آکنه دست و پنجه نرم می‌کنند، می‌دانند که محصولات موضعی می‌توانند خطرناک باشند و گاهی اوقات به‌جای بهبود، آکنه را تشدید می‌کنند. از آنجا که گاهی عدم تعادل هورمونی ریشه آکنه است، منیزیم می‌تواند با تثبیت هورمون‌ها و کاهش کورتیزول، به‌حل این مشکل کمک کند. همچنین، این عنصر به‌طور طبیعی پوست را صاف می‌کند و اثر ضد پیری دارد.

 

تاثیر کمبود منیزیم بر ناخن‌ها

به‌دلیل نقش منیزیم در سنتز پروتئین و با توجه به‌این‌که ناخن‌ها از نوعی پروتئین خاص تولید ‌شده‌اند، جای تعجب نیست که کمبود منیزیم بر استحکام و ظاهر ناخن‌ها تاثیر بگذارد.

دریافت مواد معدنی، انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی کافی برای حمایت از بستر ناخن در حال رشد ضروری است. به‌همین دلیل، تغییر در ظاهر، شکل و بافت و نازک شدن ناخن‌ می‌تواند در نتیجه کمبود برخی ویتامین‌ها یا مواد مغذی باشد.

برجستگی‌های عمودی روی ناخن‌ها یک شکایت رایج است و در برخی موارد ممکن است صرفاً به‌دلیل سن ایجاد شود. با این حال، به‌نظر می‌رسد کمبود منیزیم یا سایر مواد مغذی می‌تواند سبب این عارضه شوند. گاهی اوقات این برجستگی‌ها را خطوط یا نوارهای طولی می‌نامند. آنها در جمعیت مسن‌ بسیار شایع‌ هستند و احتمالاً به‌دلیل کند‌شدن تولید سلول‌ها با افزایش سن رخ می‌دهند.

اگر دچار این عارضه بر روی ناخن خود هستید، می‌توانید از مکمل‌های بدون نسخه منیزیم استفاده نمایید. همچنین، می‌توانید با مراجعه به‌دکتر پوست، برای درمان کمک بگیرید. ممکن است دکتر پوست محلول‌های موضعی منیزیم و یا مکمل‌های حاوی این عنصر و سایر مواد معدنی ضروری را تجویز نماید.

 

 

 

میزان نیاز به‌منیزیم

مردان زیر 30 سال به‌400 میلی‌گرم منیزیم در روز نیاز دارند. نیاز مردان بالای 31 سال 420 میلی‌گرم است. زنان زیر 30 سال به‌310 میلی‌گرم در روز نیاز دارند. بعد از 31 سالگی این نیاز به‌ 320 میلی‌گرم می‌رسد. زنان باردار و شیرده به‌بیش از این مقادیر، یعنی تقریباً 350 تا 360 میلی‌گرم در روز، نیاز دارند.

میزان نیاز به‌منیزیم

 

جمع‌بندی

منیزیم یک عنصر ضروری برای انجام واکنش‌های زیادی در بدن است. این عنصر جزء ساختار بسیاری از بافت‌ها و همچنین، آنزیم‌ها است. تاثیر کمبود منیزیم برای پوست، مو و ناخن به‌اندازه تاثیر کمبود آن برای سلامتی کلی بدن گسترده است. این عنصر به‌شکل دارویی، از طریق مواد غذایی و همچنین، به‌شکل موضعی استفاده می‌شود. مصرف موضعی منیزیم، بیشتر برای بهبود مشکلات پوست و مو می‌باشد. این عنصر به‌بهبود آکنه کمک کرده و مانع از ریزش مو می‌شود.

منابع غذایی منیزیم شامل سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، حبوبات، آجیل، دانه‌ها و غلات کامل هستند. به‌طور کلی، غذاهای حاوی مقادیر زیاد فیبر، منابع منیزیم هم هستند. با این حال، این عنصر به‌صورت مکمل‌های بدون نسخه نیز عرضه می‌گردد و متخصصین پوست در پماد‌های ترکیبی آن را تجویز می‌کنند.

 

آخرین مطالب
مشکلات قلبی، علل و علائم و درمان
انواع بیماری

مشکلات قلبی، علل و علائم و درمان

قلب به عنوان عضو حیاتی بدن وعضله‌ای قدرتمند که خون را به سراسر بدن پمپاژ می‌کند، مستعد بیماری و اختلال است. مشکلات قلبی علل و

شیوع تب دنگی، علائم و تشخیص
انواع بیماری

شیوع تب دنگی، علائم و تشخیص

تب دنگی یا تب استخوان شکن، بیماری ویروسی که از طریق نیش پشه‌های آلوده منتقل می‌شود و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری که زیستگاه

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمونه گيری در منزل

برای خدمات نمونه گيری در منزل و محل كار شماره تماس خود را ثبت کنید تا همكاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگيرند.