علائم و تشخیص سرطان بیضه در مردان

FARIN BLOG
Beyond All
آنچه در این مقاله میخوانید...

سرطان‌ها یکی از رایج‌ترین بیماری‌های مزمنی هستند که سالانه صدها هزار نفر به آن دچار می‌شوند. سرطان بیضه یکی از این بیماری‌هایی است که صرفا در مردان رخ می‌‎دهد. این بیماری بسیار نادر است اما بیشترین شیوع را در میان پسران جوان دارد. در ادامه این مقاله از آزمایشگاه در چیذر به صورت مفصل با این بیماری و مقابله با آن آشنا خواهیم شد.

انواع سرطان بیضه

بیضه از سلول‌های متفاوتی تشکیل شده است. بر همین اساس می‌توان سرطان بیضه را به دسته‌های متفاوتی تقسیم بندی کرد. شایع‌ترین سرطان‌های بیضه عبارتند از:

  • سمینوما
  • غیر سمینوما

در ادامه با این سرطان‌ها بیشتر آشنا خواهیم شد.

مطالب مرتبط: آشنایی کامل با انواع بیماری و علائم آنها

سرطان سمینوما

سرطان‌های سمینوما سلول‌های زایا را درگیر می‌کنند. این سرطان سرعت رشد کمتری نسبت به نوع غیر سمینوما دارد. البته در مواردی از این تومورها سرعت تکثیر سلولی بالا نیز دیده شده است. سرطان‌های سمینوما را می‌توان به دونوع کلاسیک و اسپرماتوسیتی تقسیم کرد. نوع کلاسیک بیش از 95 درصد سمینوم‌ها را تشکیل داده است. افرادی که درگیر هر یک از این دو بیماری باشند، توانایی ترشح HCG را خواهند داشت. HCG یک هورمون است که از بیضه‌ها ترشح می‌شود و در تولید تستوسترون و اسپرم نقش دارد.

سرطان بیضه چیست؟

سرطان غیر سمینوما

سرطان‌های غیر سمینوما نیز سلول‌های رده زایا یا زایشی را درگیر می‌کنند. این سرطان‌ها را می‌توان بر اساس ناحیه درگیر به 4 دسته زیر تقسیم کرد.

  • کارسینوم کیسه زرده: این سرطان بیضه، بیشتر در کودکان شایع می‌باشد و با ترشح ماده‌ای به نام تومور مارکر AFP شناسایی می‌شود.
  • کارسینوم جنینی: این سرطان بیضه یکی از تهاجمی‌ترین انواع سرطان است. سرعت تکثیر این سلول‌ها بسیار زیاد بوده و با ترشح تومور مارکر AFP و HCG شناسایی می‌شود.
  • کوریوکارسینوما: این توده سرطانی را می‌توان تهاجمی‌ترین نوع سرطان بیضه نامید. معمولا این سرطان با نام سرطان بدخیم بیضه نیز شناخته می‌شود. شناسایی این توده نیز به کمک تومور مارکر HCG انجام می‌شود.
  • تراتوم: توده سرطانی تراتوم نوعی دیگر از سرطان‌های غیرسمینوما می‌باشد. این سرطان بر خلاف 3 نوع دیگر می‌تواند در بخش‌های دیگر بدن از جمله غدد لنفی خلفی صفاقی نیز رخ دهد.

از آخرین باری که آزمایش خون دادی چند وقت می‌گذره؟؟

همین حالا برای انجام آزمایش خون اقدام کن!!

علت سرطان بیضه

دلایل مختلفی می‌توانند منجر به بروز سرطان بیضه شوند. مهم‌ترین این عوامل عبارتند از:

  • ژنتیک و سابقه خانوادگی
  • ناهنجاری بیضه نهان
  • قرارگیری در برابر عوامل سرطان‌زا بدون رعایت نکات ایمنی و به شکل طولانی مدت ( مانند قرارگیری در برابر اشعه ایکس)

علائم سرطان بیضه

مهم‌ترین علامت سرطان بیضه ، رشد توده سلولی غیر طبیعی در محدوده بیضه‌ها می‌باشد. این توده‌ها با توجه به سایزشان می‌توانند به راحتی نیز قابل لمس باشند. در بیشتر مواقع این توده‌ها دردناک نیستند. به همین علت افرادی که به صورت دوره‌ای بیضه‌های خود را چک نمی‌کنند احتمالا خیلی دیر متوجه این بیماری خواهند شد. هر چه یک توده بزرگ‌تر باشد و راحت‌تر لمس شود، احتمال بدخیم بودن سرطان بیشتر خواهد بود.

سایر علائم سرطان بیضه به صورت موردی در افراد مختلف دیده می‌شوند. شایع‌ترین این علائم عبارتند از:

  • درد در ناحیه شکم، کمر یا پهلو
  • علائم گوارشی
  • علائم تنفسی

نشانه سرطان بیضه

تشخیص سرطان بیضه

راه‌های مختلفی جهت تشخیص سرطان بیضه ارائه شده‌اند. مهم‌ترین راه تشخیص این بیماری، معاینه بیضه‌ها و کیسه بیضه می‌باشد. در صورت وجود داشتن توده سلولی غیر طبیعی، احتمال ابتلای شما به این بیماری وجود دارد. البته لمس کردن و بررسی کیسه بیضه به معنای تشخیص قطعی نیست. به همین علت در صورتی که نتایج معاینه شما مشکوک باشد، آزمایشات بیشتری جهت تشخیص قطعی انجام خواهند شد.

انجام انواع آزمایشات نظیر آزمایش خون، آزمایش بارداری، آزمایش ویتامین d، آزمایش ادرار، آزمایش مدفوع و آزمایش در محل کار تهران توسط بهترین آزمایشگاه در چیذر که کادر مجرب و حرفه‌ای دارد و از مدرن‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی استفاده می‌کند.

رایج‌ترین این آزمایش‌ها سونوگرافی کیسه بیضه، بررسی تومور مارکرها و استفاده از روش‌های مختلف تصویر برداری می‌باشد. در صورتی که این آزمایشات هم نشان دهنده احتمال وجود داشتن سرطان باشند، طی یک جراحی از بیضه‌های شما بیوپسی برداشته خواهد شد. این نمونه‌ها به آزمایشگاه ارسال شده و در صورت تایید داده‌ها در آزمایشگاه، پزشک شما پلن درمانی را مشخص خواهد کرد.

نحوه تشخیص سرطان بیضه در مردان

درمان سرطان بیضه

اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که آیا سرطان بیضه درمان قطعی دارد با ادامه این بخش همراه باشید. همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره شد، این سرطان یک بیماری لاعلاج نیست. راهکارهای مختلفی جهت درمان سرطان بیضه ارائه شده‌اند که می‌توانند به طور کامل این توده‌ها را کنترل کنند. مانند سایر سرطان‌ها، تومورهای سرطانی بیضه نیز می‌توانند به وسیله شیمی درمانی، پرتو درمانی و جراحی درمان شوند.

انجام انواع تست و آزمایش بارداری برای بانوان در مجهزترین آزمایشگاه تهران

با توجه به اینکه بیشتر افرادی که به این بیماری دچار می‌شوند مردان 20 تا 40 ساله هستند، روش جراحی به دلیل احتمال آسیب دیدن بیضه‌ها و ناباروری معمولا آخرین راهکار درمانی به شمار می‌رود. البته در نظر داشته باشید که این روش‌های درمانی در همه افراد پاسخی یکسان ندارند. این بستگی به زمان تشخیص بیماری و قدرت سیستم ایمنی فرد دارد. هرچه زودتر این بیماری تشخیص داده شده و اقدامات درمانی برای آن صورت بگیرند، احتمال موفقیت پروسه درمان بالاتر خواهد بود. بنابراین می‌توان گفت که این بیماری درمان قطعی ندارد اما احتمال موفقیت روش‌های درمانی فعلی نیز کم نیست.

پیشگیری از سرطان بیضه

به طور کلی هیچ راهکاری به صورت قطعی برای پیشگیری از سرطان‌ها ارائه نشده است. با این وجود بهره بردن از یک سبک زندگی سالم می‌تواند احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. همچنین باید تا حد ممکن از عواملی که می‌توانند منجر به ایجاد سرطان بیضه شوند دوری کنید.

راه درمانی سرطان بیضه

طول عمر سرطان بیضه

به طور کلی نمی‌توان یک طول عمر دقیق را برای بیماران مبتلا به سرطان بیضه مشخص کرد. با این حال آمارهای منتشر شده در مقالات علمی معتبر نشان می‌دهند که بیش از 95 درصد افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، حداقل 5 سال پس از تشخیص زنده می‌مانند. این آمار از آنجایی اهمیت دارد که  احتمال پیشرفت این بیماری پس از پنج سال بسیار کم می‌باشد. در نتیجه افرادی که 5 سال پس از تشخیص زنده باشند، به احتمال زیاد درمان می‌شوند و می‌توانند تا دوران کهنسالی از زندگی خود لذت ببرند. توجه داشته باشید که این آمار مربوط به افرادی است که در مراحل ابتدایی ابتلا به این سرطان اقدامات درمانی را آغاز کرده‌اند. در نتیجه افرادی که با سرطان عود کرده یا افرادی که به مرحله متاستاتیک رسیده‌اند، احتمال بقای کمتری خواهند داشت.

عوامل موثر روی طول عمر بیماران مبتلا به سرطان بیضه

عوامل مختلفی روی طول عمر بیماران مبتلا به سرطان بیضه موثرند. مهم‌ترین این عوامل عبارتند از:

  • نوع تومور سرطانی: معمولا افرادی که به تومورهای سمینوما مبتلا هستند، در مقابل درمان مقاومت کمتری خواهند داشت. زیرا این تومورها معمولا تهاجمی نبوده و سرعت رشد پایینی دارند.
  • میزان گسترش تومور: هرچه تومور بزرگ‌تر باشد و مناطق بیشتری از بدن را درگیر کرده باشد، احتمال پاسخ ندادن روش‌های درمانی بیشتر می‌شود. به همین علت طول عمر تخمین زده شده برای افرادی که دارای تومورهای گسترده‌ای هستند، کمتر از سایر افراد می‌باشد.
  • سطح تومور مارکرها: تومور مارکرها مولکول‌هایی هستند که در مایعات بدن قرار می‌گیرند. این مولکول‌ها در شناسایی انواع سرطان‌ها نقش دارند. هر چه سطح این مولکول‌ها در خون و ادرار بیشتر باشد، نشان‌دهنده وسعت بیشتر تومور یا تهاجمی بودن آن می‌باشد.
  • سابقه سایر بیماری‌ها: به طور کلی افرادی که دارای چندین بیماری مزمن باشند شانس بقای کمتری نسبت به افرادی که تنها مبتلا به سرطان بیضه هستند دارند.
  • سن بیمار: هر چه سن یک فرد بیشتر باشد، احتمال بقای کمتری در برابر سرطان‌ها خواهد داشت. سرطان بیضه نیز از این قاعده مستثنی نیست.
  • روش درمانی بیمار: تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهند که روش درمانی بیماران می‌تواند روی طول عمر آنها موثر باشد. انتخاب روش درمانی معمولا به صورت توافقی بین شخص بیمار و پزشک وی صورت می‌گیرد.

سرطان بیضه کشنده است؟

خوشبختانه سرطان بیضه در بیشتر موارد بدخیم و تهاجمی نیست. به همین دلیل با تشخیص زودهنگام و قبل از شروع فاز متاستاتیک می‌توان به صورت کامل این بیماری را مهار کرد.

کلام آخر

سرطان بیضه یکی از رایج‌ترین انواع سرطان‌ها در میان مردان 20 تا 40 سال می‌باشد. با این که راهکاری قطعی برای درمان این بیماری ارائه نشده اما شما می‌توانید با تشخیص زود هنگام این بیماری، شانس غلبه بر آن را افزایش دهید.

آخرین مطالب
علائم، عوارض و راه های درمان انواع سینوزیت
انواع بیماری

علائم، عوارض و راه های درمان انواع سینوزیت

سینوزیت التهاب سینوس‌ها، حفره‌های پر از هوا در استخوان‌های جمجمه، است. این التهاب می‌تواند ناشی از عفونت، آلرژی یا انسداد باشد. سینوزیت حاد معمولاً کمتر

علل فشار خون بالا و راه های کنترل آن
انواع بیماری

علل فشار خون بالا و راه های کنترل آن

فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش شناخته می‌شود، زیرا اغلب اوقات هیچ علائمی ندارد. با این حال، در برخی افراد، فشار خون بسیار بالا

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمونه گيری در منزل

برای خدمات نمونه گيری در منزل و محل كار شماره تماس خود را ثبت کنید تا همكاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگيرند.