یکی از مهمترین چالشهایی که همۀ ما در زندگی خود با آن مواجه میشویم بیماریهای مختلفی است که بر روی سلامت و کیفیت زندگی ما تأثیر میگذارند. این بیماریها ممکن است توسط عاملهای مختلفی مانند پیشینۀ خانوادگی، سبک زندگی و محیط زیست فرد، عادتهای خاص و غیره بروز پیدا کنند.
آگاهی یافتن از چیستی این بیماریها، علائم انواع بیماری روشهای پیشگیری از هر کدام میتواند به افزایش سطح سلامت افراد و پیشگیری از بروز بیماریها در آینده کمک کند.
با انجام آزمایش در منزل با تیم خبره و حرفهای فرین، در وقت خود صرفه جویی کنید!!
انواع بیماری ها
برای دستهبندی بیماریها راههای مختلفی وجود دارد. یکی از روشهای رایج برای اینکار دستهبندی بیماریها بر اساس اندام و سیستمی است که در اثر بروز بیماری دچار مشکل و اختلال در عملکرد میشود. طبق این روش بیماریها به دستههای زیر تقسیم میشوند:
بیماری قلبی و عروقی
این بیماریها اندام قلب و رگهای بدن را تحت تاثیر قرار میدهند. برخی از مشهورترین بیماریهای این دسته شامل نارسایی قلبی، سکته مغزی و بیماری عروق کرونر است.
سرطان ها
سرطان زمانی به وجود میآید که سلولهای بخش خاصی از بدن به صورت غیرقابل کنترل تقسیم شده و پیشرفت کنند. سرطان میتواند در هر قسمتی از بدن رخ دهد و بنابراین انواع مختلفی از سرطان مانند سرطان پوست و سرطان زبان وجود دارد.
بیماری های تنفسی
بیماریهای تنفسی بر ریهها و مجاری تنفسی اثر میگذارند و عملکرد آن را دچار اختلال میکنند. آسم، برونشیت و ذاتالریه شماری از بیماریهای تنفسی رایج هستند.
بیماری های گوارشی
این بیماریها بر کل سیستم گوارشی شامل روده کوچک و بزرگ، مری، معده، دهان و مقعد اثر میگذارند. برخی از بیماریهای شایع گوارشی شامل بیماری کرون، زخم معده و سوءهاضمه میشوند.
بیماری های روانی
بیماریهای روانی همانطور که از نامشان نیز پیداست، بر سلامت روان تاثیر میگذارند و به همین علت نسبت به سایر بیماریها بروز جسمی کمتری دارند. افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس، اسکیزوفرنی و غیره شماری از مشهورترین بیماریهای روانی هستند. برای درمان بیماری روانی علاوه بر روانشناس، لازم است به روانپزشک نیز مراجعه شود.
همین حالا برای انجام آزمایش خون در بهترین و مجهزترین آزمایشگاه در تهران اقدام کن!!
بیماری های عصبی
بیماریهای عصبی بر سیستم عصبی بدن شامل نخاع مغز و اعصاب اثر میگذارند و باعث مختل شدن عملکرد آن میشوند. آلزایمر، پارکینسون و ام اس برخی از شناختهشدهترین بیماریهای سیستم عصبی هستند.
علائم انواع بیماری ها
علائم انواع بیماریها بنابر نوع بیماری میتواند بسیار متفاوت باشد. برخی از علائم رایج بیماریها شامل تب، درد، خستگی، تغییر ناگهانی در وزن یا اشتها، تغییر در الگوهای خواب و اختلال در عملکرد روده یا مثانه میشود. لازم است به محض مشاهدۀ هریک از این علائم برای تشخیص و درمان به مراکز درمانی مراجعه شود.
برای مثال چنانچه یک فرد به صورت طولانی مدت احساس خستگی کند یا کمبود انرژی داشته باشد، لازم است این نشانه را به عنوان یک زنگ خطر تلقی کند و به سرعت برای تشخیص علت و درمان آن به پزشک مراجعه کند.
دسته بندی انواع بیماری ها
علاوه بر دستهبندی ذکر شده در بخش اول که بر مبنای اندام و سیستم درگیر بیماری بود، معیارهای دیگری نیز برای دسته بندی بیماریها وجود دارد. برای مثال میتوانیم بیماریها را بر اساس عامل ایجاد کننده، شدت و سن بیمار نیز تقسیم بندی کنیم.
عامل ایجاد کننده
بیماری ممکن است در اثر عوامل مختلفی مانند باکتری، ویروس، انگل و انواع عوامل محیطی نامساعد به وجود آمده باشند.
انجام انواع آزمایشات نظیر آزمایش خون، آزمایش بارداری، آزمایش ویتامین d، آزمایش ادرار، آزمایش مدفوع و آزمایش در محل کار تهران توسط بهترین آزمایشگاه در قیطریه که کادر مجرب و حرفهای دارد و از مدرنترین تجهیزات آزمایشگاهی استفاده میکند.
شدت بیماری
بیماریها بر اساس شدت بیماری به دو دستۀ حاد و مزمن تقسیمبندی میشوند. بیماریهای حاد مانند طوفان هستند؛ یعنی ناگهانی و با شدت بالا شروع میشوند و برای مدت کوتاهی طول میکشند. اما بیماریهای مزمن با علائم سبک شناخته میشوند و ممکن است مدت طولانیتری حتی برای تمام طول عمر بیمار طول بکشند.
سن بیمار
اگرچه بیماریها میتوانند در هر سنی رخ بدهند، اما بنا بر تجربه برخی از بیماریها در بزرگسالان و برخی دیگر در کودکان شایعتر هستند.
درمان بیماری های خطرناک
درمان بیماریهای خطرناک بسته به نوع آن بیماری با بیماری دیگر متفاوت است. با این وجود برخی از اصول کلی درمان این قبیل بیماریها عبارتند از:
تشخیص به موقع یا زودهنگام بیماری
این عامل برای درمان یک بیماری بسیار حیاتی است. چراکه هرچه زودتر از وجود بیماری باخبر شویم، درمان آن آسانتر و کمهزینهتر خواهد بود و خطر مرگ در ان به حداقل خواهد رسید.
درمان تهاجمی بیماری
در درمان بیماری های خطرناک اغلب لازم است از درمانهای تهاجمی استفاده کنیم. جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی شماری از شناختهشدهترین درمان های تهاجمی هستند.
مراقبت حمایتی برای درمان بیماری
بخش مهمی از درمان هر یک از بیماریهای خطرناک، مراقبت حمایتی است. مراقبت حمایتی شامل روشهای کنترل درد، مدیریت علائم و ارائۀ خدمات حمایت روانی و عاطفی است.
انجام آزمایش بارداری به صورت تخصصی و حرفهای در آزمایشگاه فرین با جدیدترین تکنولوژیها و تجهیزات آزمایشگاهی
اگر در خطر ابتلا به هر یک بیماریهای خطرناک هستید، مثلا در محیط پر ریسک زندگی میکنید یا ساقۀ خانودگی دارید لازم است با پزشک معتمد خود در رابطه با غربالگری و انجام اقدامات پیشگیرانه صحبت کنید. برخی از بیماریهای خطرناک عبارت اند از: سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، سکته مغزی، بیماری آلزایمر و ایدز.
شایع ترین بیماری ها
شایع ترین بیماری ها در اقصی نقاط جهان بسته به عاملهای مختلفی مثل سن، جنسیت و موقعیت مکانی متفاوت است. اما با این حال برخی از بیماریهایی که در تمام جهان شایع هستند عبارتند از:
عفونتهای تنفسی فوقانی (سرماخوردگی، آنفولانزا و گلودرد)، اسهال (دفع مدفوع شل و آبکی)، عفونتهای مجاری ادراری، بیماریهای پوستی (آکنه، اگزما، پسوریازیس) و آرتریت یا التهاب مفاصل (آرتریت روماتوئید و استنوآرتریت).
سخن نهایی
در این مقاله از آزمایشگاه فرین، بهترین آزمایشگاه تهران به بررسی انواع بیماری، نحوه دستهبندی کردن بیماریها، شایعترین بیماریها و راههای درمانی پرداختیم. بیماریها در انواع مختلفی مانند بیماریهای گوارشی، بیماریهای تنفسی، بیماریهای عصبی، بیماریهای استخوانی و ارتوپدی، سرطانها و غیره وجود دارند که هر کدام طیف گستردهای را شامل میشوند.