پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا + علائم و درمان انفولانزا

FARIN BLOG
Beyond All
آنچه در این مقاله میخوانید...

آنفولانزا یک بیماری ویروسی مسری می‌باشد. این بیماری به سرعت سیستم تنفسی افراد مانند بینی، گلو و ریه  را درگیر می‌کند. هر فردی می‌تواند دو یا سه نفر دیگر را مبتلا نماید. دوره این بیماری بین یک تا دو هفته است و فرد بیمار فقط در سه تا چهار روز اول ناقل بیماری محسوب می‌شود. ویروس این بیماری دارای یک پوشش است و تا چندین ساعت در محیط اطراف زنده می‌ماند. افراد با لمس وسایل فرد بیمار و قرار گرفتن در معرض سرفه و عطسه او به بیماری مبتلا می‌شوند. آنفولانزا و سرما خوردگی دو بیماری متفاوت هستند. این دو بیماری علائم یکسانی دارند اما آنفولانزا بسیار شدید است و دیرتر بهبود می‌یابد.

انواع آنفلوآنزا

ویروس این بیماری هر ساله تغییر می‌کند. اما به طور کلی محققان آن را به چهار گونه A ، B ، C و Dتقسیم کرده‌اند. گونه‌های آنفولانزای A و B بیشتر در فصول پاییز و زمستان افراد را مبتلا می‌کنند.

آنفولانزای نوع a

گونه A می‌تواند انسان‌ها، دام‌ها و پرندگان را درگیر کند. این نوع از بیماری دارای دو پروتئین جهشی است و طیف وسیعی از افراد را مبتلا می‌کند. درد استخوان و ماهیچه، تب و سردرد شدید، سرفه، عطسه و صدای خش دار از علائم این گونه از بیماری می‌باشند.

آشنایی کامل با انواع بیماری و علائم آنها

آنفلوانزای نوع b

گونه B فقط انسان‌ها را درگیر خود می‌کند و علائمی مشابه نوع A از قبیل سردرد، تب، درد استخوان و ماهیچه و همچنین آبریزش بینی دارد. اما آنفولانزای نوع A شدیدتر از نوع B می‌باشد.

انواع آنفولانزا

آنفولانزای نوع c

احتمال ابتلا به گونه C در هر موقع از سال وجود دارد به همین دلیل از آن به عنوان یک بیماری سرماخوردگی یاد می‌شود. سردرد، آبریزش بینی، سرفه و عطسه از علائم مشهود و ضعیف این بیماری هستند. قابل ذکر است که افراد مبتلا به اینگونه از آنفولانزا خیلی زود بهبود می‌یابند.

آنفولانزای نوع d

گونه D بسیار ضعیف می‌باشد و بیشتر در دام‌ها دیده می‌شود و تاکنون انسانی درگیر این گونه از آنفولانزا نشده است.

علائم انفولانزا

به طور کلی علائم این بیماری در گونه‌های مختلف یکسان است اما در برخی از گونه‌ها شدت یک علامت بیشتر می‌باشد. تب، سردرد، سرفه خشک، تنگی نفس، خستگی و بی حالی مداوم، درد عضلات و استخوان‌ها، آبریزش بینی اسهال و استفراغ، احساس درد در گلو و چشم، عرق کردن مداوم از علائم عمومی این بیماری هستند. اما تشنج، احساس درد در قفسه سینه، کم آبی شدید بدن، تغییر رنگ چهره و ناخن‌ها از علائم خاص آن می‌باشند که ممکن است در طیف خاصی از افراد مانند کودکان و افراد مسن ظاهر شوند.

نشانه آنفولانزا

 

آنفولانزا جدید 1402

همانطور که گفته شد نوع ویروس بیماری آنفولانزا هر ساله تغییر می‌کند. اما امسال نیز این ویروس جهشی بسیاری از افراد را مبتلا کرده است. در سال 1402 نیز بیشتر افراد مبتلا به این بیماری با علائمی همچون عطسه، تب و لرز، اسهال، آبریزش بینی، درد معده و گلو و دردهای عضلانی دست و پنجه نرم می‌کنند. این علائم مانند بیماری سال‌های گذشته می‌باشد و فقط شدت آن بیشتر شده است.

از آخرین باری که آزمایش خون دادی چند وقت می‌گذره؟؟

همین حالا برای انجام آزمایش خون اقدام کن!!

پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا

استفاده از واکسن آنفولانزا، دوری از افراد مبتلا، جدا کردن وسایل شخصی فرد بیمار، ایجاد تماس کمتر بین دست‌ها و لب‌ها و داشتن خواب کافی می‌توانند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند. استفاده از میوه‌ها و سبزیجات سالم، شستن مکرر دست‌ها با صابون و یا ضد عفونی کننده‌های الکلی، عدم حضور در مکان‌های شلوغ و استفاده دائم از ماسک نیز می‌توانند به پیشگیری از ابتلا به این بیماری کمک کنند.

پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا

داروهای آنفولانزا

پزشک با توجه به نوع آنفولانزا و شدت آن، نوع دارو و شربت مورد نیاز برای درمان بیماری را مشخص می‌کند. اما استفاده از داروهایی مانند قرص ایموستیم، ایمونستیم طلایی و فیتوکلد برای کاهش التهابات، آبریزش بینی و بالا بردن قدرت سیستم دفاعی بدن مناسب است. قرص‌های پرامیویر، بالوکساویر ماربوکسیل، آسپرین، ایبوپروفن و شربت‌های کوریزان، برون کلد، دیفن هیدرامین نیز سبب کاهش سرفه، تب و دردهای عضلانی می‌شوند.

انجام انواع آزمایشات نظیر آزمایش خون، آزمایش بارداری و آزمایش در منزل توسط بهترین آزمایشگاه در قیطریه که کادر مجرب و حرفه‌ای دارد و از مدرن‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی استفاده می‌کند.

درمان آنفولانزا در خانه

وقتی که بیماری آنفولانزا هنوز پیشرفت چندانی نکرده است، می‌توان آن را با روش‌های ساده در خانه درمان کرد. با باز کردن پنجره‌ها می‌توانیم ویروس را از خانه خارج کنیم. استفاده از دستگاه بخور، شستن مکرر دست‌ها، استفاده از مایعات و غذاهای مقوی نیز تاثیرگذار است. همچنین افرادی که احساس می‌کنند به این بیماری مبتلا شده‌اند، می‌توانند به سرعت از قرص زینک با دوز 75 میلی گرم استفاده کنند تا سیستم ایمنی بدنشان تقویت شود. غرغره آب نمک و استراحت کافی نیز تاثیرگذار است.

کدام میوه برای انفولانزا خوب است؟

افرادی که به بیماری آنفولانزا مبتلا می‌شوند، می‌توانند از انواع میوه‌ها استفاده کنند. چون میوه‌ها دارای خواص مناسب و ویتامین‌های زیاد هستند. اما در این بین برخی میوه‌ها تاثیر مثبت بیشتری بر رفع این بیماری دارند. میوه‌ها با ترکیبات موجود در خود می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند تا دوران بیماری زودتر سپری شود. هویج، پرتقال، کیوی، لیموترش، نارنگی، سیب، هندوانه، زغال اخته، آناناس و توت فرنگی به دلیل داشتن ویتامین C و A  بسیار مفید هستند.

میوه مفید برای آنفولانزا

ویتامین های مفید برای آنفولانزا

ویتامین‌های C و  Eمی‌توانند در پیشگیری از بیماری آنفولانزا موثر باشند، زیرا سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. همچنین مصرف مواد غذایی که شامل این ویتامین‌ها هستند، می‌توانند طول دوره بیماری را کاهش دهند. ویتامین C نیز یک آنتی اکسیدان قوی می‌باشد. بسیاری از میوه ها دارای این ویتامین هستند. ویتامین  E  می‌تواند میکروب‌های موجود در بدن را از بین ببرد و به بهبودی فرد بیمار کمک کند. ویتامین A نیز علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن می‌تواند به درمان عفونت‌ها و التهاب‌های گلو کمک کند. تامین ویتامین D بدن نیز با استفاده از مواد غذایی سالم و قرار گرفتن در معرض نور خورشید امکان پذیر است. زیرا این ویتامین به خوبی می‌تواند استخوان‌ها را تقویت کند و آنها را التیام بخشد.

اگر به دلیلی شرایط انجام آزمایش در آزمایشگاه را ندارید، آزمایشگاه فرین شرایط انجام آزمایش در منزل را برای شما فراهم کرده است.

واکسن آنفولانزا چیست

به طور کلی برای بسیاری از بیماری‌ها یک واکسن وجود دارد. این واکسن می‌تواند از انسان در برابر ابتلا به بیماری محافظت کند و یا در صورت ابتلای فرد به بیماری، دردهای او را کاهش دهد و از پیشرفت آن جلوگیری کند. واکسن آنفولانزا نیز همین تاثیر را دارد. به دلیل تغییر نوع ویروس‌های این بیماری، ترکیبات واکسن آن نیز مدام در حال تغییر می‌باشند. برای تاثیرگذاری واکسن آنفولانزا باید در زمان مناسب از آن استفاده کرد. پزشکان معتقد هستند، افرادی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند باید از اواخر شهریور تا پایان مهرماه نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند.

مطالب مرتبط: درباره بیماری آبله میمون و علائم آن بیشتر بدانیم.

انواع واکسن آنفلوانزا

به طور کلی دو نوع واکسن غیر فعال و واکسن ضعیف شده زنده برای این بیماری وجود دارد. واکسن غیر فعال شامل دو نوع سه ظرفیتی و چهار ظرفیتی می‌باشد که می‌تواند به بدن در مواجهه با ویروس‌های آنفولانزای گونه‌های A و B کمک کند. افرادی که به طور مکرر به این بیماری مبتلا می‌شوند، می‌توانند از این نوع واکسن استفاده کنند. واکسن آنفولانزا ضعیف شده زنده نیز دارای ترکیبات خوبی است و حساسیت کمی برای فرد بیمار ایجاد می‌کند. کسانی که کمتر به این بیماری مبتلا می‌شوند نیز از این واکسن استفاده می‌کنند.

واکسن برای آنفولانزا

طریقه تزریق واکسن آنفولانزا

واکسن‌های بیماری آنفولانزا به دو صورت تزریقی و استنشاقی مورد استفاده قرار می‌گیرند. واکسن‌های سه ظرفیتی و چهار ظرفیتی به صورت تزریقی استفاده می‌شوند. این واکسن ها در بازوی بزرگسالان و در ران کودکان تزریق می‌گردند. اما واکسن ضعیف شده زنده استنشاقی است و در بینی اسپری می‌شود. گفتنی است که اثرگذاری این واکس‌ها دو هفته بعد از استفاده می‌باشد. بدن نیاز به دو هفته زمان برای تولید پادتن دارد و افراد باید در این مدت به خوبی از خود محافظت کنند.

فواید و عوارض واکسن آنفولانزا

درست است که این واکسن می‌تواند بدن را وادار به تولید پادتن برای مبارزه با ویروس آنفولانزا کند. اما برخی افراد بعد از استفاده از آن دچار مشکلاتی می‌شوند که البته این مشکلات در طی دو یا سه روز از بین می‌روند. برخی افراد بعد از استفاده از واکسن دچار تب خفیف، سردرد، درد‌های عضلانی، تورم در محل تزریق واکسن، قرمزی لب‌ها، افزایش ضربان قلب و سرگیجه می‌شوند.

مراقبت بعد از واکسن آنفولانزا

همانطور که ذکر شد بعد از تزریق واکسن ممکن است بدن واکنش‌های خاصی داشته باشد. به همین دلیل افراد برای کم کردن دردهای خود می‌توانند از مسکن‌های مناسب استفاده و مدتی استراحت کنند. استفاده از میوه و نوشیدنی نیز می‌تواند به کاهش عوارض این واکسن کمک کند. اما در صورتی که عوارض آن بیشتر از دو یا سه روز طول بکشد باید به پزشک مراجعه کرد.

مطالب مرتبط: کویید 19 چه علائمی دارد؟ جدیدترین علاوئم کرونا چیست؟

چه کسانی نباید واکسن آنفولانزا دریافت کنند؟ چه کسانی نیاز به واکسن دارند

تمامی افراد بالای شش ماه سن می‌توانند از واکسن آنفولانزا استفاده کنند. در این میان افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی و قلبی، زنان باردار و شیرده، افراد چاق، کودکان زیر شش سال و افراد بالای 50 سال سن حتما باید از واکسن استفاده کنند. قابل ذکر است که افراد قبل از استفاده از واکسن باید توسط پزشک معاینه شوند. زیرا برخی افراد به مواد واکسن حساسیت دارند و نباید از واکسن استفاده کنند. برخی افراد نیز قبلا از واکسن استفاده کرده‌اند و بدنشان واکنش بدی نشان داده است و به همین علت نباید از این واکسن استفاده کنند. کودکان زیر شش ماه و افرادی که دارای سندرم گیلن باره نیز می‌باشند، کاندید مناسبی برای استفاده از واکسن نیستند.

علائم انفولانزا در کودکان

نشانه‌ها و علائم انفلوآنزا در کودکان می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  •  تب: تب معمولاً یکی از نخستین علائم انفلوآنزا در کودکان است و ممکن است بالاتر از ۱۰۰ درجه فارنهایت (حدود ۳۸ درجه سانتی‌گراد) باشد.
  • سرفه: سرفه خشک و یا تبدیل به سرفه با ترشحات قهوه‌ای یا ترشحات خونی ممکن است دیده شود.
  • التهاب و گلو درد: درد و التهاب گلو ممکن است به همراه باشد.
  • خستگی و ضعف:
  • سردرد و درد عضلانی
  • اشکال گوارشی: علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ و اسهال نیز ممکن است درکودکان دیده شود.
  • ضعف بدن و بی حالی: کودک ممکن است قادر به انجام فعالیت‌های روزمره نباشد و بی حال باشد. کودکان با مبتلا به انفولانزا زود خسته می‌شوند و انرژی کمتری دارند.
  • علائم تنفسی: در برخی موارد، انفولانزا می‌تواند با علائم تنفسی شدیدی همچون نفس تنگی و سرفه‌های خلط دار همراه باشد.

درمان آنفولانزا در کودکان

آنفولانزای کودکان

کودکان بیشترین کسانی هستند که مبتلا به این بیماری می‌شوند. به همین دلیل خانواده‌ها باید روش‌های خودمراقبتی را به آنها آموزش دهند. کودکان باید قبل و حین بیماری به طور مکرر دست‌های خود را بشویند و از ماسک‌های مناسب استفاده کنند. خانواده‌ها نیز باید انواع مواد غذایی سالم، میوه‌ها و نوشیدنی‌های مفید را در برنامه غذایی کودکان بگنجانند. در صورتی که کودک به این بیماری مبتلا شود باید به پزشک مراجعه کرد تا او با توجه به شدت بیماری داروهای مناسب را تجویز کند. اما بهترین روش استفاده از واکسن آنفولانزا قبل از ابتلا به آن می‌باشد.

آخرین مطالب
مشکلات قلبی، علل و علائم و درمان
انواع بیماری

مشکلات قلبی، علل و علائم و درمان

قلب به عنوان عضو حیاتی بدن وعضله‌ای قدرتمند که خون را به سراسر بدن پمپاژ می‌کند، مستعد بیماری و اختلال است. مشکلات قلبی علل و

شیوع تب دنگی، علائم و تشخیص
انواع بیماری

شیوع تب دنگی، علائم و تشخیص

تب دنگی یا تب استخوان شکن، بیماری ویروسی که از طریق نیش پشه‌های آلوده منتقل می‌شود و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری که زیستگاه

اشتراک گذاری

یک پاسخ

  1. این آنفولانزای جدید که اومده واقعا یکی از بدترین مریضیاس که تا به الان تجربش کردم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمونه گيری در منزل

برای خدمات نمونه گيری در منزل و محل كار شماره تماس خود را ثبت کنید تا همكاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگيرند.