همه چیز درباره سقط مکرر؛ از علت تا درمان

FARIN BLOG
Beyond All
آنچه در این مقاله میخوانید...

دو بار سقط پیاپی جنینی که توسط پزشک به طور قطعی تایید شده و هنوز به هفته بیستم نرسیده، زنگ خطر سقط مکرر است. وضعیت دردناکی که اگرچه نادر است اما آگاهی از آن پیش از اقدام به بارداری ضروری است. در این مقاله هر آنچه که باید از چیستی، علت، عوارض و درمان این عارضه بدانید را به شما خواهیم گفت تا با خیالی آسوده و دانش کافی مسیر بارداری را طی کنید و در بدن خود معجزه‌ای شگفت‌انگیز بیافرینید.

سقط مکرر به چه معناست

هر اقدام به بارداری ممکن است به سقط بیانجامد واین اتفاق، نادر نیست. اما اگر دو بار پیاپی، بدون مداخله و پیش از هفته بیستم، سقط رویان و جنین تایید شده تکرار شود نیازمند توجه و رسیدگی جدی است. این اتفاق در سه ماه اول بارداری‌ شایع‌تر است. اهمیت این موضوع بعد از سقط دوم افزایش می‌یابد، چرا که احتمال سقط در بارداری‌های بعدی بیشتر می‌شود. تکرار پی‌در‌پی از دست دادن رویان و جنین در بارداری‌های بالینی وقتی از دو بار بیشتر شود سقط مکرر، عادتی یا تکراری نامیده می‌شود. در این زمان یافتن علت و انجام انواع آزمایش‌های تشخیصی ضروری است.

شایع‌ ترین علل سقط مکرر

متاسفانه علت نیمی از سقط‌های پیاپی قابل تشخیص نیست، در باقی موارد سقط مکرر دلایل متفاوتی دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد شایع‌ترین علت سقط مکرر اختلالات ایمونولوژیک است، وضعیتی که سیستم ایمنی مادر جنین را در خود نمی‌پذیرد. مهم‌ترین علت این اختلال، سندروم آنتی‌فسفولیپید است. در این حالت بدن به اشتباه علیه بافت‌های خود عمل می‌کند و آنتی‌بادی می‌سازد. نتیجه این بیماری خود‌ایمنی، لخته شدن خون در رگ‌ها و سقط جنین است. سقط تکراری می‌تواند دلایل هورمونی داشته باشد. اختلالات تیروئیدی، تنبلی تخمدان‌ها و کمبود استروژن از مهم‌ترین دلایل هورمونی تکرار شدن سقط است. ناهنجاری‌های ساختاری رحم علت دیگر سقط مکرر است و احتمال از دست دادن جنین را در سه ماه دوم بارداری بیشتر می‌کند. اختلالات مادر‌زادی رحم، نارسایی‌های دهانه رحم، وجود پولیپ و تیغه میانی در رحم می‌توانند مانع حفظ حیات جنین شوند. وجود مشکلات کروموزومی و عوامل ژنتیکی نیز در سقط عادتی موثر است. این اختلالات ژنتیکی هم می‌توانند ریشه وراثتی داشته باشند و هم ممکن است به طور تصادفی رخ دهند.

برای انجام آزمایش خون به بهترین آزمایشگاه در چیذر که کادر مجرب و حرفه‌ای دارد و از مدرن‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی استفاده می‌کند مراجعه فرمایید.

عواملی مثل سن بالای 35 سال، وضعیت فیزیکی، عفونت و بیماری‌های انگلی ، بیماری‌هایی مانند دیابت و ترومبوز، مصرف الکل و دخانیات از دیگر علل سقط مکرر هستند. قرار گرفتن در معرض اشعه‌های مضر و زندگی در محیط آلوده، اثرات مخربی بر سلامت مادر و جنین دارند و می‌توانند منجر به سقط جنین شود. بررسی دقیق این اختلالات در معالجه سقط مکرر و پیشگیری از آن در بارداری‌های بعدی مهم و ضروری است.

علت سقط مکرر در ماه اول بارداری

تشخیص علل سقط مکرر ؛ اولین قدم در درمان

تشخیص صحیح و به‌موقع علل سقط مکرر اولین قدم در درمان این بیماری است. برای یافتن علت این عارضه نیاز است آزمایش‌های مختلفی انجام داد و نتایج را بررسی کرد.

  • آزمایش‌های هورمونی
  • آزمایش‌های عفونی
  • ارزیابی سیستم ایمنی بدن
  • هیستروسکوپی و هیستروسونوگرافی رحم
  • گرفتن عکس رنگی از رحم
  • بررسی‌های ژنتیکی و کروموزوم‌های والدین

با تشخیص علت سقط به کمک آزمایش‌های مختلف راه درمان پیدا می‌شود. اما آیا سقط مکرر واقعا قابل درمان است؟

آیا سقط مکرر قابل درمان است؟

اگر‌چه یافتن علل سقط مکرر در نیمی از بیماران قابل تشخیص نیست، اما در سایر موارد با بررسی‌های دقیق و انجام آزمایش‌های متفاوت می‌توان علت را یافت. این بیماری در بسیاری از موارد قابل درمان است، اما این کلیشه که پیشگیری بهتر از درمان است را سرمشق اقدامات پیش از بارداری خود قرار دهید. اقداماتی که به مراتب از درگیری با عارضه سقط عادتی و تحمل فشار‌های شدید روحی و جسمی آن آسان‌تر هستند.

درمان سقط مکرر

اگر سقط مکرر به دلیل اختلالات ایمونولوژیک روی دهد استفاده از ایمونوگلوبین تزریقی اقدامی موثر است. مصرف ویتامین D، آسپرین، هپارین و سایر دارو‌های ضد انعقاد خون به تشخیص پزشک می‌تواند از تکرار سقط جلوگیری کند. درمان تیروئید و دیابت به کمک تنظیم غدد درون‌ریز قدم درمانی دیگری است. مکمل‌های پروژسترون در بیمارانی که از کمبود این هورمون رنج می‌برند بسیار کمک‌کننده است. در صورت وجود ناهنجاری در ساختار رحم، جراحی روشی است که نتایجش فوق‌العاده تاثیر‌گذار خواهد بود و می‌تواند سقط‌های مکرر را درمان کند. کمبود ویتامین‌های گروه B و اسید فولیک یکی از دلایلی است که می‌تواند به نابودی جنین منجر شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد تجویز این گروه در درمان سقط تکراری نتایج قابل قبولی داشته است. درمان عفونت‌های رحم و کنترل ترشحات واژن، محیط را برای حفظ و زندگی جنین سالم می‌کند و تاثیر زیادی در بهبود روند درمان سقط مکرر دارد.

چه افرادی بیشتر در معرض بارداری خارج از رحم هستند؟

عوارض سقط مکرر

از دست دادن جنین و سقط پیاپی، دردناک و غم‌انگیز است. مشکلات روحی و روانی شدیدی که در پی سقط‌های مکرر برای مادر  ایجاد می‌شود تنها بخشی از عوارض این اتفاق آزار‌دهنده است. خونریزی شدید، مشکلات عفونی، شوک باکتریال و نفوذ عفونت به خون و اندام‌های بدن این عارضه را رنج‌آور‌تر می‌کند. سندروم آشرمن و ایجاد چسبندگی رحم وضعیت سلامت مادر را به‌ شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

سقط مکرر چیست

سقط ناقص جنین از دیگر عوارض سقط مکرر است. وضعیتی که بخشی از بافت‌های جنین و جفت در بدن باقی می‌ماند و دفع نمی‌شود. گاهی برای خروج این بافت‌ها از بدن، پزشک مجبور به مداخله می‌شود و از دیلاتاسیون و کورتاژ برای سقط کامل استفاده می‌کند. فراموش نکنید که هر بار از دست دادن رویان و جنین احتمال سقط دوباره در بارداری‌های بعدی را افزایش می‌دهد. این پیامد یکی از منفی‌ترین عوارض سقط مکرر است و خود می‌تواند ترس و اضطراب ناشی از تکرار این اتفاق در بارداری‌های بعدی را بیشتر کند.

برای جلوگیری از سقط جنین چه باید کرد؟

هنگامی که تصمیم‌تان برای بارداری جدی شد، پیش از هر اقدامی به پزشک متخصص مراجعه کنید. انجام آزمایش‌های عفونی، هورمونی، ایمنی و بررسی فرم رحم در مرحله اول ضروری است. انجام معاینات کامل STD به دستور پزشک الزامی است. این معاینه‌ها انواع بیماری‌های مقاربتی مانند سیفلیس، سوزاک، هرپس و ایدز را تشخیص می‌دهند و از اتفاقات پیش‌رو جلوگیری می‌کنند. کنترل وزن و تغذیه در کنار این آزمایشات، قدمی دیگر در پیشگیری از سقط است. مصرف مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف در تقویت بدن و داشتن بارداری مطمئن بسیار موثر است. اجتناب از استعمال دخانیات و الکل مهم و حیاتی است. ورزش در کنار رژیم غذایی و بودن در محیطی مناسب می‌تواند بارداری را شیرین و از سقط جنین جلوگیری ‌کند. گاهی با وجود اقدامات لازم باز هم سقط مکرر غیر قابل اجتناب است. در این موارد نادر، درمان درست و سریع یاری‌رسان شما خواهد بود.

سخن آخر

تجربه یک بار سقط به معنای تکرار دوباره آن نیست. حتی دو بار سقط پیاپی نیز تنها هشداری است که باید آن را جدی گرفت و نشانه قطعی عارضه سقط مکرر نیست. پس اگر چنین تجربه‌هایی داشتید نترسید و به کمک پزشک متخصص از این بیماری جلوگیری کنید. در بدن شما قرار است معجزه‌ای رخ دهد و معجزه‌گر خود شمایید. حفظ سلامت روح و جسم مهم‌ترین مساله‌ای است که توجه به آن مسیر بارداری را برایتان هموار می‌کند. انجام آزمایش بارداری و پیش از بارداری انتخاب هوشمندانه‌ای است که از بیماری‌های پیش رو جلوگیری و شما و پزشک‌تان را از وضعیت سلامت‌تان آگاه می‌کند. همچنین برای انجام آزمایش‌های خود با پرسنل مجرب آزمایشگاه فرین جهت انجام آزمایش در منزل اقدام کنید.

حتی سقط مکرر هم به معنای عدم توانایی همیشگی برای بارداری نیست. این عارضه قابل درمان است، تنها کافی است هوشیارانه عمل کنید. اضطراب را کنار بگذارید و به متخصصان اجازه دهید علت بیماری شما را بیابند و درمان‌تان کنند. حتی اگر علت شناخته شده‌ای برای سقط مکرر شما پیدا نشود باز هم درمان امکان‌پذیر است. شاید مسیر طولانی‌تر شود اما هرگز امید‌تان را از دست ندهید. در این مسیر در کنار پزشکان متخصص حتما از روان‌شناسان هم کمک بگیرید و روحیه خود را حفظ کنید.

آخرین مطالب
مشکلات قلبی، علل و علائم و درمان
انواع بیماری

مشکلات قلبی، علل و علائم و درمان

قلب به عنوان عضو حیاتی بدن وعضله‌ای قدرتمند که خون را به سراسر بدن پمپاژ می‌کند، مستعد بیماری و اختلال است. مشکلات قلبی علل و

شیوع تب دنگی، علائم و تشخیص
انواع بیماری

شیوع تب دنگی، علائم و تشخیص

تب دنگی یا تب استخوان شکن، بیماری ویروسی که از طریق نیش پشه‌های آلوده منتقل می‌شود و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری که زیستگاه

اشتراک گذاری

2 پاسخ

    1. سلام ممنون برای نگاهتون خوشحالم که مطالب براتون مفید بوده
      کارها و نکاتی که باید برای پیشگیری از سقط مکرر صورت بگیرند در همین بلاگ قرار داده شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمونه گيری در منزل

برای خدمات نمونه گيری در منزل و محل كار شماره تماس خود را ثبت کنید تا همكاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگيرند.