ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی چیست؟

FARIN BLOG
Beyond All
آنچه در این مقاله میخوانید...

پاپیلوم انسانی یک گروه بسیار رایج از ویروس‌ها هستند که به اختصار HPV نامیده می‌شوند. این گروه ویروسی معمولا مشکلی ایجاد نمی‌کنند، اما در برخی افراد باعث ایجاد توده‌های سرطانی یا ضایعات پوستی در ناحیه مقعد یا آلت تناسلی می‌شوند. همچنین ممکن است بر دهان و گلو تاثیر بگذارند. این بیماری معمولا در بین افرادی که در بازه سنی اواخر نوجوانی و اوایل جوانی قرار دارند و تحت روابط کنترل نشده جنسی هستند، بیشتر دیده می‌شوند.

جالب است بدانید که تا کنون محققان 100 نوع ویروس HPV شناسایی کرده‌اند که اکثر آن‌ها باعث ایجاد عارضه‌های زگیل در دست‌ها، پاها، صورت و … می‌شوند. اما 30 گونه از این ویروس‌ها عاملین ایجاد بیماری‌های مقاربتی هستند و ممکن است با نفوذ در اندام‌های تناسلی اثر بگذارند.

ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی چگونه منتقل می شود؟

ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی چگونه منتقل می شود

برای ابتلا به ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی، لازم نیست تا حتما یک رابطه با دخول کامل اتفاق بیفتد. هرگونه تماس پوست با پوست، لوازم جانبی جنسی (اسباب‌بازی‌ها) و یا ارتباطات مقعدی و دهانی نیز می‌توانند منتشر کننده ویروس باشند. دارنده ویروس، ممکن است اطلاعی از بیماری خود نداشته باشد و اصطلاحا بدون علامت باشد، با این وجود ناقل خواهد بود. بیشترین انتقال ویروس در روابط جنسی واژینال و مقعدی اتفاق می‌افتد. ممکن است سال‌ها بعد از ارتباط با فرد آلوده، نشانه‌های ابتلا در بدن گیرنده بروز پیدا کند. بنابراین تشخیص اینکه منشا بیماری چه کسی بوده است، ممکن نیست. از طرفی این تصور به کل غلط است که افراد مبتلا به ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی، حتما روابط جنسی کنترل نشده با افراد زیادی را تجربه کرده‌اند. ممکن است فرد در زندگی فقط با یک نفر رابطه برقرار کرده باشد و طی همان رابطه مبتلا شده باشد، در حالی که ناقل، از آلوده بودن خود بی‌اطلاع باشد و علامتی نداشته باشد. بنابراین لازم است تا در اثر ابتلا به بیماری‌های مقاربتی به جای پنهان‌کاری و خجالت و فرار کردن از پیامدهایی که ذهنیت اشتباه افراد ایجاد می‌کند، برای درمان اقدام کرد.

نشانه های ابتلا به ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی

هیچ علامتی در مراحل اولیه ابتلا وجود ندارد. اکثر افرادی که به این ویروس دچار هستند، از وجود آن بی‌خبرند. اما همیشه ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی، بی‌علامت نیست. گاهی به شکل توده بدون درد کوچک در اطراف اندام تناسلی یا مقعد بروز پیدا می‌کند. بنابراین زگیل تناسلی یا سلول‌های سرطانی در دهانه رحم، آلت تناسلی، مقعد، ممکن است در اثر پیشروی ویروس HPV باشد. ممکن است آخرین رابطه جنسی بیمار مربوط به سال‌ها پیش باشد، با این وجود این ویروس در بدنش وجود داشته باشد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم

بهترین روش برای اطلاع از انواع ویروس‌های نهفته، معاینات متناوب پزشکی است. ممکن است بیمار پس از کشف توده‌های ریز و درشت مانند زگیل تناسلی یا تومور به پزشک مراجعه کند، اما از آنجایی که هیچ کس در برابر ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی، نمی‌تواند صد در صد ایمن باشد، چکاپ سالانه بهترین اقدام است.

پزشک چگونه ابتلا به ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی را تشخیص می‌دهد؟

متاسفانه هیچ آزمایش خون یا ادراری نمی‌تواند رد یا اثبات کند که فرد به ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی، مبتلا است یا خیر. بنابراین تنها راه غربالگری دهانه رحم یا مقعد از طریق نمونه برداری است. این نمونه کوچک نظر تشخیصی را به پزشک خواهد داد. معمولا تمام افراد متاهل یا خانم‌های 20 تا 65 ساله یک بار در سال باید تست سرطان دهه رحم بدهند. این تست می‌تواند خیال افراد را درباره ابتلا به ویروس HPV و دیگر بیماری‌های مقاربتی راحت کند.

چگونه از ابتلا به ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی جلوگیری کنیم؟

چگونه از ابتلا به ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی جلوگیری کنیم

همان‌طور که پیشتر نیز گفته شد متاسفانه هیچ فردی نمی‌تواند به طور کامل از خود در برابر ویروس پاپیلوم انسانی یا HPV محافظت کند، اما افراد می‌توانند با خود مراقبتی از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی پیشگیری کنند. کاندوم‌ها می‌توانند تا حدودی افراد را در برابر ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی،  مقاوم کنند، اما نه به طور صد در صد. این ویروس چنانچه مزمن نباشد طی دو سال از بدن پاک خواهد شد، اما اگر مزمن شود به شکل سرطان یا زگیل تناسلی بروز پیدا می‌کند که به درمان پزشکی تخصصی نیاز دارد.

خطر ابتلا به ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی در بارداری

در برخی موارد دیده شده است که فرد مبتلا به ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی، در دوران بارداری شاهد تراکم یا بزرگتر شدن زگیل و توده‌ها در ناحیه واژن شده است. این شدت گرفتن بیماری باعث می‌شود تا در هنگام زایمان طبیعی توده دچار کشیدگی و خونریزی شود. این عارضه در شرایطی ممکن است به نوزاد نیز انتقال پیدا کند و فرزند تازه به دنیا آمده با زگیل گلو مواجه شود. این زگیل راه تنفسی و مسیر شیر نوزاد را مسدود می‌کند و گاها چاره‌ای جز جراحی گلوی نوزاد وجود ندارد. بنابراین فرد باردار باید از نظر ابتلا به انواع بیماری مقاربتی از جمله ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی، تحت نظر پزشک معالج قرار بگیرد.

همچنین می‌توانید برای انجام آزمایش بارداری به آزمایشگاه فرین با جدیدترین تجهیزات آزمایشگاهی مراجعه کنید.

فرد مبتلا به ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی، تا چه زمانی ناقل است؟

مادامی که ویروس در بدن فرد وجود داشته باشد، او ناقل است، حتی اگر در تمام مدت در بدن خودش نشانه‌هایی از این بیماری ظاهر نشود. گاهی HPV به شکل یک زگیل در ران ظهور پیدا می‌کند و پس از مدتی محو می‌شود. این محو شدن به معنای بهبودی کامل و آلوده نبودن فرد نیست. فقط زمانی که سیستم ایمنی بدن موفق شود ویروس را از بین ببرد، فرد پاک خواهد بود. تشخیص وجود یا از بین رفتن ویروس با نمونه برداری از طریق پزشک و آزمایشگاه انجام خواهد شد.

آیا HPV مثبت یعنی من سرطان دارم؟!

آیا HPV مثبت یعنی من سرطان دارم

افرادی که به صورت مستمر تحت معاینات پزشکی و مراقبتی قرار می‌گیرند ممکن است در برگه پاسخ تست غربالگری خود با گزینه مثبت در برابر ویروس HPV مواجه شوند. در نظر داشته باشید مثبت شدن تست به معنای این است که شما ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی را در بدن خود دارید، نه اینکه هم اکنون به سرطان مبتلا هستید. در هر حال این یک هشدار برای شماست که همچنان تحت نظر پزشک باشید تا از پیشروی ویروس و خطر ساز شدن آن جلوگیری کنید.

انجام آزمایش در منزل توسط کادر مجرب آزمایشگاه فرین

آیا امکان ابتلای مجدد به ویروس پاپیلوم انسانی یا اچ پی وی پس از بهبود، وجود دارد؟

اگر روابط جنسی کنترل نشده دارید، اصلا بعید نیست که پس از بهبود یک دوره از ابتلا به HPV مجددا از فرد آلوده این بیماری را دریافت کنید. در نظر داشته باشید که اگر سیستم ایمنی بدن شما مدام مجبور باشد با ویروس‌ها بجنگد ضعیف خواهد شد و امکان ابتلا به انواع سرطان شدت خواهد گرفت. نتیجه اینکه روابط جنسی خود را هدفمند و مشروع کنید، تحت نظر پزشک باشید و بیماری‌های مراقبتی را جدی بگیرید.

آخرین مطالب
مشکلات قلبی، علل و علائم و درمان
انواع بیماری

مشکلات قلبی، علل و علائم و درمان

قلب به عنوان عضو حیاتی بدن وعضله‌ای قدرتمند که خون را به سراسر بدن پمپاژ می‌کند، مستعد بیماری و اختلال است. مشکلات قلبی علل و

شیوع تب دنگی، علائم و تشخیص
انواع بیماری

شیوع تب دنگی، علائم و تشخیص

تب دنگی یا تب استخوان شکن، بیماری ویروسی که از طریق نیش پشه‌های آلوده منتقل می‌شود و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری که زیستگاه

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمونه گيری در منزل

برای خدمات نمونه گيری در منزل و محل كار شماره تماس خود را ثبت کنید تا همكاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگيرند.