درمان بهموقع زگیل تناسلی برای کنترل بیماری و جلوگیری از انتقال آن به شریک جنسی اهمیت بسیاری دارد. این مطلب درباره درمان زگیل تناسلی با استفاده از انواع محلول و پماد است و شیوه استفاده از آنها را بیان میکند. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
اقدامات درمانی مناسب برای از بین بردن زگیل تناسلی
درمان زگیل مقاربتی در مراحل اولیه بیماری که زگیلها کوچک و سطحی هستند، آسانتر است و بهسرعت انجام میشود. استفاده از محلول و پماد میتواند این زگیلها را درمان کند. در صورتی که بیمار درمان زگیلها را به تاخیر بیندازد، با دارو نمیتواند آنها را درمان کند و لازم است از کرایوتراپی یا لیزر استفاده کند.
در کنار استفاده از واکسن گارداسیل که برای پیشگیری یا درمان استفاده میشود، انواع پمادها و محلولهایی که برای درمان زگیلهای تناسلی مورد استفاده قرار میگیرد شامل موارد زیر است:
درمان زگیل تناسلی با محلول پودوفیلوکس
داروی پودوفیلوکس دارویی موثر برای از بین بردن زائدههای تناسلی اطراف آلت تناسلی مردان و زنان است. البته در قسمتهای مخاطی بدن مانند واژن و دهان نمیتوان از این دارو استفاده کرد؛ زیرا موجب تحریک بیش از اندازه و ایجاد مشکلاتی برای بیمار میشود.
نحوه استفاده از محلول پودوفیلوکس صبح و عصر به مدت سه روز است. بهتر است بدانید بعد از استفاده دارو، برقراری رابطه جنسی ممنوع است. همچنین لازم است محلول با اپلیکاتور روی زائدهای زگیل قرار بگیرد تا نواحی اطراف زگیل به ویروس HPV آلوده نشوند. همچنین برای بررسی از ابتلا به این بیماری باید جهت انجام آزمایش خون اقدام کنید.
عوارض شایع و طبیعی که اغلب بیماران بعد از استفاده محلول پودوفیلوکس تجربه میکنند شامل موارد زیر است:
- التهاب
- سوزش و خارش
- درد خفیف
- گزگز کردن و بیحسی
- نفخ خفیف
- یبوست
موارد منع مصرف محلول پودوفیلوکس:
خانمهای باردار و شیرده که مبتلا به زگیل تناسلی هستند، نمیتوانند از این دارو استفاده کنند. همچنین بیمارانی که مبتلا به دیابت یا مشکلات گردش خون باشند یا کسانی که از داروهای استروئیدی استفاده میکنند باید قبل از شروع درمان، این موارد را به پزشک اطلاع بدهند.
همچنین دقت داشته باشید محلول پودوفیلوکس را نباید روی خالهای گوشتی یا لکههای ماهگرفتگی استفاده کرد.
درمان زگیل تناسلی با پماد آلدرا
پماد آلدرا میتواند زگیلهای تناسلی که یکی از بیماریهای جنسی میباشند را از بین ببرد و از انتقال آن به افراد دیگر جلوگیری کند. این پماد موضعی هم مانند محلول پودوفیلوکس برای استفاده روی مخاط بدن مانند دهان و واژن مناسب نیست و فقط باید روی زگیلهای روی پوست استعمال شود. طول دوره درمان با پماد آلدرا طولانی و در حدود 16هفته است.
بیماران باید سه روز در هفته، روزی یک بار پماد را روی زگیل استعمال کنند. بهتر است زمان مصرف پماد شبها قبل از خواب باشد. درصورتیکه تمام نکات با اهمیت را رعایت کنید، باز هم ممکن است دچار عوارض استفاده از این دارو شوید. این عوارض طبیعی هستند و موجب ایجاد مشکل جدی نمیشوند.
قرمزی، تورم، خارش و سوزش از عوارض شایع مصرف پماد آلدورا است. همچنین بیمارانی که نسبت به پماد آلدورا حساسیت شدید داشته باشند، ممکن است با عوارضی مانند سرفه، درد استخوان و تب هم مواجه شوند.
درمان زگیل تناسلی با اسید سالیسیلیک
اسید سالیسیلیک دارویی اسیدی است که میتواند زگیلها را از بین ببرد. این دارو یکی از قدیمیترین درمانهایی است که برای زگیل تناسلی استفاده میشود و اثربخشی بالایی دارد. طول دوره درمان با اسید سالیسیلیک 12 هفته است. لازم است دارو بهصورت روزانه یک یا دومرتبه استفاده شود. با توجه به اینکه دارو اسیدی است، هنگام استعمال روی زگیلها موجب ایجاد سوزش میشود که برای برخی از افراد تحمل آن سخت است.
نحوه استفاده از اسید سالیسیلیک ساده است؛ نواحی مورد نظر باید شسته و خشک شود، سپس دارو روی ضایعات زگیل استعمال شود. با توجه به خاصیت اسیدی دارو، استفاده از آن برای نواحی حساس مانند واژن، دهان، چشم و بینی ممنوع است. در صورتی که دارو با چشم تماس پیدا کند، باید با آب سرد فراوان آن را بشویید.
عوارض استفاده از اسید سالیسیک شامل خارش، سوزش و التهاب است.
موارد منع مصرف اسید سالیسیلیک برای درمان زگیل تناسلی:
- کسانیکه به داروهای سالیسیلات مانند بروفن، ناپروکسن و آسپرین حساسیت دارند.
- بیماران قلبی
- خانمهای باردار
- افراد مبتلا به دیابت
- درمان زگیل تناسلی با پماد سینکاتچینز
یکی از داروهای موثر برای از بین بردن زگیل مقعد و آلت تناسلی استفاده از پماد سینکاتچینز است. این دارو برای استعمال در نواحی مرطوب و مخاط بدن مناسب نیست و طول درمان آن طولانی است. به بیماران توصیه میشود برای درمان به مدت 4 ماه، روزانه سه مرتبه از پماد سینکاتچینز استفاده کنند.
جهت انجام آزمایش در منزل توسط تیم مجرب آزمایشگاه فرین میتوانید از طریق لینک قبل مراجعه کنید.
پماد سینکاتچینز عارضه شدید و آزاردهندهای ندارد. عوارض استفاده از این پماد التهاب، خارش، سوزش و درد خفیف است. در صورتی که بعد از استفاده از پماد عوارضی مانند متورم شدن غدد لنفاوی، التهاب در واژن و فرج یا زخم ایجاد شود بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
درمان زگیل مقاربتی با پماد فرمالدئید
پماد فرمالدئید زگیلهای روی آلت تناسلی را از بین میبرد؛ اما برای استفاده داخل واژن یا دهان مناسب نیست. عوارض استفاده از پماد تحریک و التهاب پوست است، اما درد شدید ایجاد نمیکند.
اثربخشی پماد و محلول برای درمان زگیل مقاربتی چقدر است؟
انواع پماد و محلول برای درمان زگیل تناسلی مورد استفاده قرار میگیرد. اما نمیتواند تمام زگیلها را درمان کند. برخی از زگیلها به درمان مقاوم هستند و با پماد و محلول بهصورت موقتی درمان میشوند. یعنی بعد از مدتی کوتاه در همان ناحیه یا اطراف آن ظاهر میشوند.
پزشکان توصیه میکنند افرادی که از لحاظ جنسی فعال هستند، از وسایل محافظت کننده مانند کاندوم استفاده کنند و وضعیت سلامتی خود را بهصورت سالانه چک کنند. زیرا تشخیص دیرهنگام و به تاخیر انداختن درمان احتمال ابتلا به سرطان مقعد و دهانه رحم را افزایش میدهد.
آزمایش بارداری آنلاین در آزمایشگاه فرین
پیشنهاد آزمایشگاه فرین:
زگیل مقاربتی از بیماریهای آمیزشی شایع است که موجب ایجاد زائدههایی روی آلت تناسلی یا مقعد میشود. کسانی که رابطه جنسی دهانی دارند، ممکن است زگیل را روی زبان یا اطراف دهان مشاهده کنند. درمان زگیل با استفاده از پماد و محلول امکانپذیر است و اگر به موقع انجام شود نیازی به درمانهای پیشرفته وجود ندارد. این مطلب راهنمای کاملی درباره انواع پماد و محلولهایی است که بیماران میتوانند برای درمان زگیل تناسلی از آن استفاده کنند.