ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که در اثر بروز خشم و استرس دچار درد و سوزش در قفسه سینه و قسمت بالای معده شده باشید. شاید از سایر افراد شنیده باشید که در اثر حملات عصبی دچار دردهای شدیدی در معده میشوند، به این دردهای آزار دهنده معده درد عصبی میگویند. عصبهای اطراف معده در اثر محرکههای فیزیکی و به خصوص روانی دچار تحریک شدید و آسیب میشوند. افرادی که مبتلا به این مشکل هستند نباید نگرانی خاصی داشته باشند، این افراد باید تحت نظر متخصص، از داروهای خاصی استفاده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره معده درد عصبی و علائم پیرامون آن در ادامه این مطلب با ما همراه باشید. در این مطلب شما را با علت و راههای درمان آن آشنا میسازیم.
از آخرین باری که آزمایش خون دادی چند وقت میگذره؟؟
همین حالا برای انجام آزمایش خون اقدام کن!!
معده درد عصبی چیست؟
معده درد عصبی یا Nervous Stomach زمانی رخ میدهد که شما درگیر عواطف و احساسات مختلف از قبیل استرس، غم، ترس و ناراحتی شده باشید. این درد به صورت مداوم و پایدار نمیباشد و با دور شدن از شرایط استرس زا به صورت کامل رفع خواهد شد. در برخی از افراد ممکن است علائم به صورت پایدار تا چندین ساعت و یا حتی چندین روز باقی بماند. اگر نسبت به این مشکل بیتفاوت باشید، در صورت بروز پی در پی آن، در آینده ممکن است دچار مشکلات عدیدهای گردید. از همین رو با بروز این مشکل هر چه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با تجویزهای صحیح مشکل بر طرف شود.
انجام انواع آزمایشات نظیر آزمایش خون، آزمایش بارداری و آزمایش در منزل توسط بهترین آزمایشگاه در چیذر که کادر مجرب و حرفهای دارد و از مدرنترین تجهیزات آزمایشگاهی استفاده میکند.
علائم معده درد عصبی
از علائم معده در عصبی در افراد بزرگسال میتوان به حالت تهوع، دلشوره، نفخ، اسهال، یبوست، تکرر ادرار، ایجاد گرما در شکم، گرفتگی و… اشاره کرد. معده درد عصبی در کودکان نیز ممکن است اتفاق افتد و به شکل بیخوابی، دردهای شکمی، استفراغ و بیقراری نمود داشته باشد. هنگامی که اسید معده بر اثر استرس ترشح میشود ممکن است سبب ایجاد آفت در دهان و رفلاکس یا برگشت محتویات معده به سمت مری و حتی دهان شود. به دلیل درد قفسه سینه برخی از افراد به اشتباه فکر میکردند که مشکل از قلب آنها است در صورتی که مشکلات معده دلیل اصلی وقوع این دردها میباشد.
علت معده درد عصبی
از علل اصلی ناراحتیهای عصبی معده استرس، فشار عصبی، ترسها و هیجانات بیش از حد میباشد. معده و مغز با یکدیگر ارتباط مستقیمی دارند و انتقال پیامهای عصبی از معده به مغز و بالعکس بسیار هماهنگ میباشد. دستگاه گوارش و معده تحت تاثیر این پیامهای عصبی واکنشهای خاصی نشان میدهند که یکی از آنها معده درد عصبی میباشد. برخی از بیماریها نیز ممکن است باعث ایجاد این مشکل در افراد شود که از جمله آنها میتوان به اختلالات دو قطبی، اسکیزوفرنی، زخم معده، بیماریهای التهابی روده و… اشاره کرد. در بارداری نیز به دلیل شرایط استرس زا، اغلب خانمها دچار این مشکل میشوند. افراد با تمرینات تنفسی، یوگا، نوشیدن آب و مایعات و ورزشهای سبک میتوانند این مشکل را برطرف نمایند.
با علت کم کاری تیروئید و درمان آن آشنا شوید.
درمان معده درد عصبی
ورم معده عصبی، میتواند تاثیرات بسیار منفی بر روی خلق و خوی افراد داشته باشد. به همین علت در ادامه انواع روشها برای درمان معده درد عصبی را بررسی میکنیم.
درمان روانشناسی معده درد عصبی
عوامل استرس زا در اختیار و تحت فرمان ما نمیباشد و همه ما ممکن است در طول زندگی با آنها روبرو شویم. در روانشناسی، پزشک با ارائه راهکارهایی تلاش میکند تا افراد بتوانند خود را در چنین موقعیتهایی مدیریت کنند. در ابتدا افراد باید فوبیا و عوامل استرس زای پیرامون خود را شناسایی کرده و تا حد ممکن از آنها فاصله بگیرند. اگر در شرایط خاصی هستید و مشکلاتی نظیر استرس امتحان، دعواهای زناشویی، مشکلات مالی و … دارید از مشاوری خبره جهت راهنمایی خود کمک بگیرید. جهت کاهش فشارها و تنش های عصبی سعی کنید تا کارهای خود را به صورت مداوم برنامهریزی کنید و بر طبق آن، پیش روید. لذت بردن از سرگرمیهای کوچک و داشتن استراحت و خواب کافی نیز میتواند برای حل این مشکل بسیار راهگشا باشد. سعی کنید از مکانها و افرادی که برای شما مشکلات و اضطراب ایجاد میکنند نیز فاصله بگیرید.
رفلاکس معده نیز یکی از انواع عارضههای گوارشی بوده است. راهها درمان و علائم رفلاکس معده را بشناسید.
درمان معده درد عصبی در خانه
از روشهای خانگی رفع معده درد عصبی میتوان به کمپرس گرم اشاره کرد که باعث افزایش جریان خون در معده و بافتهای اطراف آن میشود. دوش آب گرم به مدت 20 دقیقه میتواند برای کاهش علائم و درد آن بسیار مفید باشد. استفاده از گیاهان دم کرده، عسل، روغنهای گیاهی و… نیز برای درمان خانگی موثر است. افرادی که دچار مشکلات معده هستند باید از مصرف غذاهایی با طبیعت سرد، غذاهای چرب و یا بسیار تند خودداری کنند. استفاده از سبزیجات تازه، میوه و غلات برای این افراد بسیار مناسب میباشد. غذاهای سرخ شده، لبنیات، نمک و یا شکر فراوان، نوشابه، گوجه فرنگی، قهوه، و… میتواند باعث تشدید معده درد شود. یوگا، مدیتیشن، موسیقی، ماساژ، ورزش منظم و تنفس عمیق باعث بهبود دردهای عصبی در معده میشود.
برای معده درد عصبی چی بخوریم؟
برای رفع معده درد عصبی باید از مصرف الکل و دخانیات به شدت اجتناب کنید و مصرف قهوه را نیز به کمترین میزان خود برسانید. وعدههای غذایی خود را کمحجم کرده و تعداد آنها را بیشتر کنید تا به معده فشار زیادی وارد نشود. تلاش کنید که با آرامش و تمرکز غذای خود را میل نمایید و از خوردنهای سریع خودداری کنید. بلغور جو دو سر با آب و شیر غیر لبنی یکی از بهترین مواد غذایی برای تسکین مشکلات گوارشی میباشد. جو حاوی فیبر فراوان است و برای دستگاه گوارش بسیار مفید میباشد.
استفاده از نانهای سبوسدار و بدون گلوتن نیز به همراه کمی کره بادام زمینی بهترین گزینه برای افراد با مشکلات معده میباشد. موز سرشار از پتاسیم است و دارای طبیعت گرمی میباشد که در وعده صبحانه به همراه جو دو سر مشکلات معده را برطرف میکند. سوپ، برنج کته، ماهی بخار پز، مرغ کبابی، سبزیجات بخار پز و… از مواد غذایی میباشد که افراد برای وعدههای ناهار یا شام میتوانند استفاده کنند.
اگر شرایط حضور در آزمایشگاه را ندارید، میتوانید از خدمات آزمایش در منزل فرین استفاده کید.
دمنوش برای معده درد عصبی
از دمنوشهای بینظیر جهت درمان معده درد عصبی میتوان به دمنوش زنجبیل اشاره کرد. دمنوش زنجبیل تهوعهای صبحگاهی و دردهای ناشی از معده را به طور کامل از بین میبرد و در سرتاسر جهان کاربردهای زیادی دارد.
دمنوش بابونه نیز یکی از دمنوشهای ضد التهابی و ضد اسپاسم میباشد که میتواند گرفتگیهای شکمی، گاز شکمی و سندروم روده تحریک پذیر را بهبود بخشد.
دمنوش نعناع آنتی اکسیدان قوی برای از بین بردن نفخ و سوء هاضمه میباشد. دمنوشهای ریحان، چای سبز، زیره، رازیانه، شیرین بیان و بومادران نیز میتواند بسیار کمک کننده باشد.
سخن پایانی
معده درد عصبی یکی از مشکلات شایع در میان مردم است و ممکن است تا چندین روز و حتی چندین هفته افراد را تحت تاثیر علائم خود قرار دهد. در صورت مشاهده هر گونه علائم نظیر احساس سوزش، نفخ، یبوست، اسهال، رفلاکس و… باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید. با دوری کردن از استرس، اضطراب، ترس، تنشهای عصبی و… میتوانید بر این مشکل غلبه کنید.
2 پاسخ
سلام من چند وقتیه که بعد گذشتن زمانی از شروع معده دردم پشت کمرم درد میگیره. واقعا معده درد عصبی به پشت میزنه؟
با سلام اگر به خاطر معده درد پشت کمرتون درد میگیره، نشان دهنده جدی بودن بیماری شما است و حتما باید به پزشک مراجعه کنید.