4 تاثیر مهم بیوتین برای مو و پوست و موهای زائد بدن

FARIN BLOG
Beyond All
آنچه در این مقاله میخوانید...

بیوتین یکی از انواع ویتامین B است که در انواع غذاها وجود دارد. این ماده به بدن شما کمک می‌کند تا غذا را به انرژی تبدیل کند. علاوه بر کمک به متابولیسم مواد مغذی، بیوتین نقش‌های دیگری را نیز در بدن دارد که شامل تاثیر بیوتین برای مو و پوسن می‌شود. این ویتامین در سلامت‌ نگه‌داشتن مو و ناخن‌ها نقش زیادی دارد، در بارداری موثر است و به مدیریت سطح قند خون کمک می‌کند. این مقاله پس از توضیح مختصری درباره این ویتامین، به تاثیر بیوتین بر پوست و مو می‌پردازد و برخی از سوالات رایج را پاسخ می‌دهد.

بیوتین چیست؟

قبل از این‌که به تاثیر بیوتین بر پوست و مو بپردازیم، لازم است کمی درباره این ماده غذایی بیشتر بدانیم. بیوتین یکی از هشت نوع ویتامین B است. این ویتامین به‌عنوان ویتامین B-7 یا ویتامین H نیز شناخته می‌شود، در این مورد H مخفف “Haar und Haut” است که یک کلمه آلمانی برای «مو و پوست» محسوب می‌گردد.

ویتامین B-7 محلول در آب است. از آنجا که بدن نمی‌تواند ویتامین‌های محلول در آب را ذخیره کند، لازم است به شکل روزانه به مقدار مورد نیاز خورده شود. تاثیر بیوتین بر پوست و مو به مصرف روزانه آن وابسته است. این ویتامین برای عملکرد چند آنزیم معروف که عنوان آن‌ها «کربوکسیلاز» است، ضروری است. این آنزیم‌ها در ساخت مواد ضروری بدن مثل قند خون و اسید‌های چرب نقش دارد.

بیوتین چه ویتامینی است

میزان مورد نیاز بیوتین در روز، 30 میکروگرم (mcg) است و در دوران بارداری نیز افزایش نمی‌یابد. با این حال نیاز به بیوتین در دوران شیردهی به 35 میکروگرم افزایش می‌یابد. کمبود ویتامین B-7 نسبتاً نادر است. با این حال، برخی از افراد، از جمله زنان باردار و افرادی که مقادیر زیادی الکل می‌نوشند ممکن است دچار کمبود خفیف این ویتامین شوند.

علاوه بر این، خوردن تخم مرغ خام در بلند‌مدت می‌تواند سبب کمبود بیوتین شود. دلیل آن هم این است که سفیده تخم مرغ نوعی پروتئین خاص به نام «آویدین» دارد که به ویتامین B-7 وصل شده و مانع از این می‌شود که به داخل خون جذب شود. وقتی تخم مرغ خام پخته می‌شود، آویدین غیر فعال شده و دیگر به بیوتین وصل نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: ویتامین چاق کننده کدامند؟

نقش بیوتین در سلامت پوست و مو

تاثیر بیوتین بر پوست و مو نسبت به سایر ویتامین‌های گروه B بیشتر است. به‌همین دلیل نیز بیوتین به‌عنوان ویتامین پوست و مو شناخته می‌شود. برخی از این تاثیرات به‌شرح زیر هستند:

تاثیر عمومی بیوتین با کمک به متابولیسم سالم بدن

برای این‌که مو و ناخن سالمی داشته باشید، لازم است بدن شما مواد غذایی را تجزیه کرده و با مواد حاصل از آنها، سلول‌های جدیدی را برای پوست، مو و ناخن بسازد.

بیوتین یکی از فاکتورهای مهمی است که به بدن کمک می‌کند تا غذا را به انرژی تبدیل کند. روش کار این ویتامین در سوزاندن مواد غذایی، کمک به آنزیم‌هایی است که در تجزیه کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها نقش دارند. این آنزیم‌ها نمی‌توانند بدون کمک این ماده مغذی وظیفه خود را انجام دهند.

مصرف بیوتین برای مو

اگر بخواهیم کمی دقیق‌تر بگوییم، نقش بیوتین در سوخت و ساز در موارد زیر است:

  • ساخت قند خون: قند خون انرژی لازم برای بسیاری از فرآیند‌های مربوط به ساخت مو، پوست و ناخن را فراهم می‌کند و بیوتین در ساخت این قند با استفاده از مواد اولیه‌ای مانند اسیدهای آمینه به آنزیم‌ها کمک می‌کند.
  • ساخت اسیدهای چرب: اسید‌های چرب بخش مهمی از پوست را تشکیل می‌دهند. بیوتین به آنزیم‌هایی که واکنش‌های تولید اسید چرب را فعال می‌کنند کمک می‌کند.
  • تجزیه اسیدهای آمینه: آنزیم‌های حاوی بیوتین در تجریه چندین اسید آمینه مهم از جمله لوسین نقش دارند. این اسید‌های آمینه اضافی، ممکن است تبدیل به مواد دیگری شوند و برای ساخت پوست و مو استفاده شوند.

فرین،بهترین آزمایشگاه در قیطریه با به روزترین تجهیزات و دقیقترین آزمایشات تشخیص طبی می باشد.

بیوتین برای تقویت رشد و استحکام ناخن

ناخن که جزئی از پوست است، از پروتئین خاصی به نام کراتین ساخته شده است. این پروتئین در ساخت مو هم نقش مهمی دارد. در صورتی که کراتین به‌خوبی و به میزان کافی تولید نشود، ناخن‌ها ضعیف می‌شوند، منجر به شکستگی ناخن و همچنین رشد آنها کم می‌شود. بیوتین به آنزیم‌هایی که در ساخت کراتین نقش دارند کمک می‌کند و آنها را تقویت می‌کند. به‌همین دلیل است که در مشکلات مربوط به ناخن، مکمل بیوتین تجویز می‌شود. با این حال باید در نظر بگیرید که از زمانی که مکمل بیوتین مصرف می‌شود تا زمان اثرگذاری آن، 6 تا 12 ماده طول می‌کشد. دلیل آن هم این است که سلول‌های تازه ساخته شده به تدریج از اعماق ناخن بالا آمده و جایگزین سلول‌های قدیمی می‌شوند.

تاثیر بیوتین بر پوست و مو از طریق کراتین اهمیت زیادی دارد. بیایید به تاثیر این ویتامین بر مو بپردازیم.

تقویت و رشد مو با مصرف بیوتین

کمبود بیوتین می‌تواند سبب ریزش مو شود. این موضوع نشان‌دهنده تاثیر بیوتین بر پوست و مو است. مطالعات نشان می‌دهند که افرادی که در معرض ریزش مو هستند و موهای نازکی داند، می‌توانند از بیوتین برای تقویت موهای خود استفاده کنند. بیوتین فولیکو‌ل‌های مو را تقویت می‌کند. همچنین، همان‌طور که گفتیم، این ویتامین در ساخت کراتین، که یکی از ترکیبات اصلی مو است، نقش دارد.

 

بیوتین برای سلامت پوست

دانشمندان به‌درستی نمی‌دانند بیوتین چه نقشی در پوست دارد. با این حال، برخی از افراد مبتلا به کمبود بیوتین، مشکلات پوستی، از جمله راش‌های قرمز و پوسته‌پوسته شدن را تجربه می‌کنند. همچنین اعتقاد رایج بر این است که تاثیر بیوتین بر پوست و مو شامل کمک به بهبود بیمای پوستی پسوریازیس است.

حفظ سلامت پوست با مصرف بیوتین

تأثیر این ویتامین بر روی پوست ممکن است ناشی از تأثیر آن بر متابولیسم چربی باشد. زیرا پوست دارای مقدار زیادی اسید چرب است و همان‌طور که گفتیم، بیوتین در ساخت آنها مشارکت دارد.

بیشتر بخوانید: ویتامین برای رشد مو

آیا بیوتین سبب افزایش مو زائد می شود؟

تاثیر بیوین بر پوست و مو، شامل تاثیر آن بر موهای زائد نیز می‌شود. برخی از مقالات توصیه می‌کنند بهتر است اگر لیزر موهای زائد انجام می‌دهید مصرف بیوتین را متوقف کنید، با این حال این ویتامین سبب بازگشت موهای از دست رفته نمی‌شوند. به طور کلی نظر قطعی در این مورد وجود ندارد.

انجام انواع آزمایشات نظیر آزمایش خون، آزمایش بارداری، چکاپ ویتامین d، آزمایش ادرار، آزمایش مدفوع و آزمایش در محل کار تهران توسط بهترین آزمایشگاه در اندرزگو که کادر مجرب و حرفه‌ای دارد و از مدرن‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی استفاده می‌کند.

سخن آخر

تاثیر بیوتین بر پوست و مو از تاثیر سایر ویتامین‌های گروه ب بیشتر است. این ویتامین با کمک به تولید کراتین و اسیدهای چرب، سبب تقویت رشد مو و ناخن و همچنین سلامت بافت پوست می‌شود. با این حال، شواهد برای اثربخشی این ویتامین در افرادی که کمبود ندارند کم است.

آخرین مطالب
مشکلات قلبی، علل و علائم و درمان
انواع بیماری

مشکلات قلبی، علل و علائم و درمان

قلب به عنوان عضو حیاتی بدن وعضله‌ای قدرتمند که خون را به سراسر بدن پمپاژ می‌کند، مستعد بیماری و اختلال است. مشکلات قلبی علل و

شیوع تب دنگی، علائم و تشخیص
انواع بیماری

شیوع تب دنگی، علائم و تشخیص

تب دنگی یا تب استخوان شکن، بیماری ویروسی که از طریق نیش پشه‌های آلوده منتقل می‌شود و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری که زیستگاه

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمونه گيری در منزل

برای خدمات نمونه گيری در منزل و محل كار شماره تماس خود را ثبت کنید تا همكاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگيرند.