زگیل تناسلی در زنان و مردان؛ تشخیص علائم و علت انتقال

FARIN BLOG
Beyond All
آنچه در این مقاله میخوانید...

زگیل تناسلی یکی‌از بیماری‌ های شایع آمیزشی است که مردان و زنان را مبتلا می‌کند. این بیماری پوستی و عفونی با زائده‌های غیرسرطانی بروز می‌کند که درمان آن چند هفته طول می‌کشد. در این مطلب قصد داریم شما را با علت و نشانه‌های بیماری زگیل تناسلی آشنا کنیم تا در صورت مواجه شدن با علائمی که بیان می‌کنیم هر چه زودتر اقدامات درمانی مناسب را انجام دهید.

عامل ایجاد کننده زگیل تناسلی چیست؟

زگیل تناسلی یا زگیل مقاربتی که به انگلیسی با نام Genital warts  شناخته می‌شود از طریق ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV ایجاد می‌شود. این ویروس از طریق رابطه جنسی محافظت نشده منتقل می‌شود و باعث ایجاد زائده‌هایی نزدیک مهبل، مجاری ادراری، آلت تناسلی و مقعد می‌شود. حتی برقراری رابطه جنسی دهانی با افراد آلوده به ویروس HPV هم موجب ایجاد زگیل روی زبان، اطراف دهان و روی لب‌ها می‌شود.

فاصله‌ی زمانی آلوده شدن به ویروس تا ظهور علائم و نشانه‌ها ثابت و مشخص نیست و تا حد زیادی به وضعیت سیستم ایمنی فرد بستگی دارد؛ اما به طور معمول سه ماه طول می‌کشد تا علائم و نشانه‌های این بیماری ظاهر شود.

این نکته را هم در نظر داشته باشید که ویروس HPV یک نوع نیست و تیپ‌های مختلفی دارد. برخی از تیپ‌های ویروس HPV بی‌خطر هستند. این تیپ‌ها بدون اینکه علائمی از زگیل بروز دهند، فقط روی پوست ناحیه تناسلی قرار می‌گیرند. البته طی مدت زمانی که فرد مبتلا علائمی ندارد، باز هم قابلیت انتقال ویروس به شریک جنسی خود را دارد.

علائم زگیل تناسلی چیست؟

ظاهر زگیل مقاربتی به‌صورت بافتی نرم و برجسته به‌رنگ پوست، خاکستری یا صورتی است. بافت نرم زگیل در اندازه‌های مختلف ریز و درشت و به‌شکل تکی یا خوشه‌ای رشد می‌کند و به‌طور معمول شبیه گل‌کلم است. تعداد زگیل در نواحی آلوده 5 تا 15 عدد است که اندازه هرکدام از آن‌ها 1 تا 5 میلی‌متر است. برای چکاپ ابتلا به این بیماری می‌توانید از طریق آزمایش خون اقدام کنید.

یکی از ویژگی‌های توده‌های زگیل این است که درد ندارند؛ اما موجب ایجاد خارش و سوزش می‌شوند. در برخی از افراد توده‌ها ممکن است با ترشح هم همراه باشند.

زگیل‌هایی که در مجاری تناسلی خانم‌ها رشد می‌کنند، ممکن است موجب خونریزی هنگام ادرار کردن و مسدود شدن مجاری ادراری شوند. همچنین یکی دیگر از علائم زگیل در دستگاه تناسلی خانم‌ها، خونریزی حین رابطه جنسی است.

ابتلای خانم‌ها به ویروس پایپلومای انسانی خطرناک‌ است؛ زیرا احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم یا واژن را بالا می‌برد. همچنین انتقال ویروس HPV از خانم‌های مبتلا بیشتر از آقایان است.

علائم زگیل تناسلی چیست

 

علت زگیل تناسلی چیست؟ 

اصلی‌ترین راه انتقال زگیل مقاربتی تماس مستقیم با پوست و مخاط فرد آلوده به ویروسHPV است. برای انتقال ویروس HPV ضرورتی ندارد که حتماً رابطه جنسی برقرار شود، بلکه تماس مستقیم با دستگاه تناسلی فرد آلوده، بدون انزال یا ارگاسم هم موجب انتقال ویروس می‌شود.

 خانم‌ها و آقایانی که شرکای جنسی متعددی دارند بیشتر از بقیه در معرض آلودگی به ویروس HPV هستند. موارد زیر هم عواملی هستند که خطر ابتلا به زگیل تناسلی را افزایش می‌دهد.

  • افرادی که دخانیات یا مشروبات الکلی استفاده می‌کنند.
  • کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا مبتلا به سرطان یا عفونت‌های شدید هستند.
  • کسانی که عمل پیوند انجام داده‌اند و عضو جدیدی دریافت کرده‌اند.
  • افراد آلوده به ویروس HIV یا افرادی که مبتلا به ایدز هستند.
  • کسانی که تجربه‌ی تجاوز جنسی دارند.
  • نوزادانی که از مادر مبتلا به زگیل تناسلی متولد می‌شوند.
  • ابتلا به سایر بیماری‌های آمیزشی یا (STD) هم از عوامل مهم دیگری است که احتمال ابتلا به زگیل تناسلی را بیشتر می‌کند.
  • برقراری رابطه جنسی در سنین پایین هم موجب بالارفتن خطر ابتلا به زگیل مقاربتی می‌شود.

رعایت کردن بهداشت جنسی و پیشگیری از رفتارهای پرخطر جنسی تا حد زیادی می‌تواند احتمال ابتلا به زگیل را کم کند. با اینکه کاندوم تمام دستگاه تناسلی را نمی‌پوشاند، اما تا حد زیادی می‌تواند از انتقال ویروس HPV به شریک جنسی جلوگیری کند. استفاده از حوله مشترک، ملافه مشترک، استخر رفتن یا استفاده از توالت فرنگی موجب انتقال ویروس پاپیلوما نمی‌شود.

آزمایشگاه فرین به عنوان یکی از موفق ترین آزمایشگاه‌ها در زمینه انجام آزمایشات نوین، با انجام آزمایش بارداری درب منزل سعی می‌کند در جهت رفاه حال افراد متقاضی این خدمات را ارائه دهد.

شیوه تشخیص زگیل تناسلی چگونه است؟

اولین قدم برای تشخیص بیماری، معاینه توسط پزشک و بررسی زائده‌ها است. ظاهر زگیل‌ها با علائم واضحی قابل تشخیص است. در صورتی که در قسمت‌های خارجی دستگاه تناسلی نشانه‌های زگیل مشاهده شود، لازم است پزشک قسمت‌های داخلی دستگاه تناسلی و مقعد راهم بررسی کند.

با فرین، خدمات آزمایش در منزل را همراه با بیمه تجربه کنید.

برای اطمینان از تست‌های تشخیصی دیگری هم استفاده می‌شود که شامل موارد زیر است.

  • تست پاپ‌اسمیر

تست پاپ‌اسمیر روشی مخصوص خانم‌ها برای تشخیص آلودگی به ویروس HPV است. پزشکان توصیه می‌کنند خانم‌های بالای 35 سال که از لحاظ جنسی فعال هستند حداقل سالیانه یک بار این تست را انجام دهند. در این شیوه دهانه رحم با استفاده از دستگاهی به نام اسپکلوم باز می‌شود و از سلول‌های دیواره رحم و واژن نمونه‌برداری می‌شود.

  • روش ژنو تایپینگ

روش مولکولی ژنو تایپینگ ژن HPV را توالی‌یابی می‌کند و احتمال ابتلای فرد به زگیل تناسلی را مشخص می‌کند. این روش برای خانم‌ها و آقایان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • تست اسید استیک

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، زائده‌های زگیل مقاربتی در تمام افراد قابل مشاهده نیست. تست اسید استیک می‌تواند به قابل‌رویت نمودن زگیل‌ها کمک کند. به این منظور پزشک حوله‌ای را به اسید استیک 3 تا 5 درصد آغشته می‌کند و روی نواحی مشکوک قرار می‌دهد. در صورتی که فرد مبتلا به زگیل باشد، زائده‌ها به رنگ سفید روی پوست قابل رویت می‌شوند. البته انجام این تست با نمونه‌های مثبت کاذب هم همراه است و به‌صورت صد در صد قابل اطمینان نیست.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

درصورت مواجه شدن با علائمی مانند ترشحات غیر عادی، درد و خونریزی هنگام رابطه جنسی یا زائده‌های گوشتی اطراف دستگاه تناسلی باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. البته بروز این علائم در شریک جنسی هم اهمیت دارد و به عنوان ضرورت مراجعه به پزشک تلقی می‌شود. پزشک پس از معاینه‌ی اولیه، جهت بررسی‌های دقیق‌تر آزمایش‌هایی را برای‌شما تجویز می‌کند که می‌توانید آن‌هارا در، بهترین آزمایشگاه در تهران انجام دهید.

مراجعه به پزشک زنان

 

جمع‌ بندی

زگیل تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی است که در مجاری دستگاه تناسلی یا اطراف آن رشد می‌کند. احتمال انتقال این بیماری از طریق تماس پوستی با فرد آلوده بالاست. بهترین روش برای پیشگیری از این بیماری استفاده از واکسن گارداسیل (با مشورت پزشک) و رعایت نکات بهداشتی می‌باشد . در این مطلب سعی کردیم راهنمای جامعی درباره علائم این بیماری در مردان و زنان، شیوه تشخیص و راه‌های انتقال آن در اختیار شما قرار دهیم.

آخرین مطالب
مشکلات قلبی، علل و علائم و درمان
انواع بیماری

مشکلات قلبی، علل و علائم و درمان

قلب به عنوان عضو حیاتی بدن وعضله‌ای قدرتمند که خون را به سراسر بدن پمپاژ می‌کند، مستعد بیماری و اختلال است. مشکلات قلبی علل و

شیوع تب دنگی، علائم و تشخیص
انواع بیماری

شیوع تب دنگی، علائم و تشخیص

تب دنگی یا تب استخوان شکن، بیماری ویروسی که از طریق نیش پشه‌های آلوده منتقل می‌شود و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری که زیستگاه

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمونه گيری در منزل

برای خدمات نمونه گيری در منزل و محل كار شماره تماس خود را ثبت کنید تا همكاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگيرند.